Windows Server 2008 Kurulumu İşlemleri

Windows Server 2008

Microsoft Windows Server 2008 işletim sistemini 27 Şubat 2008 tarihinde piyasaya sürmüştür. Server 2008 sistemi Sunucu tabanlı işletim sistemi ailesinin bir üyesidir. Temel desteği 13 Ocak 2015 tarihinde sona erdi. Genişletilmiş desteği ise 14 Ocak 2020 tarihinde sona erdi. Windows Server 2008 ardılı olan Windows Server 2003 kurulumuna buradan ulaşabilirsiniz. Bu makale üzerinde Windows Server 2008 kurulumu anlatacağız.

Windows Server 2008 Kurulumu

Önceki Windows kurulumlarından farkı daha kullanışlı ara yüz ile daha kolay kurulumdur. Windows Server 2008 ISO dosyasını bilgisayara okuttuktan sonra kurulum adımlarına başlayabiliriz.

windows server 2008 kurulumu

Windows Server 2008 kurulumu sürümünde Türkçe dil desteği mevcut olduğundan dolayı direk Türkçe olarak seçip “İleri” butonu ile geçebiliriz.

windows server 2008 şimdi kur

Bu adımda “Şimdi Yükle” seçeneği ile sıfır bir windows kurulumu yapabiliriz. Eğer bilgisayarınızdaki sistem dosyaları bozuksa “Bilgisayarınızı onarın” kısmına tıklayabilirsiniz. Aksi taktirde Şimdi Yükle seçeneğini seçtiğinizde bütün kişisel dosyalarınız silinecektir.

windows server 2008 r2

Windows 2008 işletim sisteminde en kararlı sürümü Windows Server R2’dir. Eğer farklı bir kurulum istiyorsanız seçebilirsiniz. Biz “Windows Server 2008 R2 Standart” sürümü kuracağız.

microsoft lisans

Microsoft lisansı okuduktan sonra “Lisans koşullarını kabul ediyorum” seçeneğine tıklayarak bir sonraki adıma geçebiliriz.

windows 2008 format

Sıfırdan kurulum yapacağımız için bizim seçeceğimiz seçenek “Özel (gelişmiş)” kurulumdur. Eğer mevcut işletim sisteminizi yükseltmek istiyorsanız “Yükselt” seçeneği yardımı ile yükseltme yapabilirsiniz.

windows disk bölümleme

Bilgisayarımızda mevcut donanımsal disklerimiz listelenecektir. Bu kısımdan hangi diske Windows sürümü kullanmak istiyorsanız seçebilirsiniz. Eğer mevcut bir diski bölümlemek istiyorsanız “Sürücü Seçenekleri” kısmından gerçekleştirebilirsiniz. Aksi taktirde ilerde bu bölümlenmeye izin vermeyebilir.

windows server 2008 kurulumu

Bütün işlemleri yaptığınız taktirde Windows dosyaları kopyalanmaya başlayacaktır ve kurulum başlayacaktır. Bu adım disk hızınıza göre 15-30 dakika sürme ihtimali vardır.

windows kurulum sonrası hazırlama

Kurulum bittikten sonra işletim sistemi ilk kullanım için bilgisayarı hazırlayacaktır. Bu süreçte birkaç kere bilgisayar tekrar başlatılabilir.

windows şifre hatası

Kurulum bittikten sonra özel ayarlarda ilk kez bilgisayarı başlattığımız için şifre isteyecektir. Bu şifreyi bir simge, büyük karakter ve küçük karakter şekilde yapınız. Aksi taktirde 3. şahıslar bağlantı gerçekleştirdiği zaman zorlanmadan şifrenizi tespit edebilirler.

windows şifre belirleme

Administrator kullanıcısı için şifrelerimizi giriyoruz. Parola sıfırlama diski oluştur kısmından bir kurtarma diski oluşturabilirsiniz şifrenizi unuttuğunuz taktirde sistemi kurmaktan başka çaremiz yoktur.

windows server 2008

Bütün özelleştirmeler bittikten sonra Windows Server 2008 sunucumuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows işletim sistemi hakkındaki makalelere buradan ulaşabilirsiniz.

Temmuz 18, 2022

Windows 11 Kurulumu

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir