Hosting Nedir ?

Hosting Türkçe kelime anlamı Barındırmak olarak geçmektedir. Hosting’in amacı bir alan adının tarayıcı üzerinden aratıldığında gidilecek olan sanal alandır. Bu Hosting içerisinde yazı, resim veya kod parçaları barındırabilir ve kullanıcılara sunabilirsiniz. Hosting çalışma prensibi dolayısı ile yerel ağ yerine daha çok sanal sunucu adı verilen üretilmiş bilgisayarlara kurulmaktadır. Bu bilgisayarlar 7/24 aktif kalmakla birlikte sürekli olarak kullanıcı kabul etmektedir. Belirli hosting türleri vardır. Bu türler çalıştırabildiği kodlama, panel uygulaması veya işletim sistemi olmak üzere dallara ayrılmaktadır. Şu an en çok kullanılan hosting türü Linux hostingdir. Hosting kiralama veya satın alma işlemi için kurulmuş firmalar ve kuruluşlarda mevcuttur.

Bu firmalardan yararlanmak için müşteri öncelikle bir alan adı alıp. Sonrasında hosting kiralaması gerçekleştirir ve barındırmak istediği içeriği kurallar çerçevesinde yayımlama hakkında sahiptir.

hosting nedir

Paylaşımlı Hosting Nedir?

Paylaşımlı hosting bir sanal sunucunun sadece bir müşteri yerine paylaşımlı olarak Kaynak, IP adresi, Diski kullanmasıdır. Bu kullanım türü en çok tercih edilen kullanımlardan biridir sebebi ise daha ekonomik olmasıdır. Müşteri tek başına kullanmak istediği hosting sunucusuna paylaşımlı kullanmak istediği hostingden daha fazla para ödemektedir.

Hosting Seçenekleri Nelerdir ?

Hosting seçenekleri barındırılacak içerik, barındırılacak panel ve kullanılacak kodlar açısından değişmektedir. Bu hosting seçeneklerinden bazıları WordPress Hosting, Linux Hosting, Windows Hosting, Kurumsal Hosting, Bulut Sunucu, Dedicated Server olarak ayrılmaktadır.

hosting secenekleri

Bir Web Sitesi Kurmak İçin Hosting Yeterli Midir?

Web sitesi kurmak için öncelikle bir alan adı almanız gerekmektedir. Bu alan adı en az 1 sene olarak satın alınmaktadır. sonrasında bu alan adı için hosting paketi tercih edebilirsiniz. Bu işlemler bittikten sonra web siteniz yayınlamak için hazırdır. Fakat içerisinde barındıracağınız içeriğe göre panel veya kodlama gerekmektedir. Eğer hedefiniz büyük proje ise tarayıcılarda öne çıkmak için SEO tercih etmeniz gerekmektedir.

Eylül 14, 2022

Sanal Sunucu Nedir?

Temmuz 28, 2021

Roaming Nedir?

Eylül 8, 2022

Sunucu Nedir?

YORUMLAR

  1. […] Hosting Nedir? makalemizi buradan okuyabilirsiniz. […]

  2. […] Hosting nedir? Makalemize buradan ulaşabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir