DashCoin Nedir?

DashCoin Nedir?

Dashcoin nedir, Ocak 2014 tarihinde Evan Duffield tarafından “Xcoin” olarak piyasaya sürülmüştür. Sonrasında piyasada sevilmesiyle birlikte 2015 tarihinde Dash olarak ismi değiştirilmiştir. Dash Coin açık kaynaklı kripto paradır ve Bitcoin sisteminden doğan bir altcoindir. Resmi web sitesi dash.org

Dash Coin Madenciliği

Bitcoin’de olduğu gibi Dash coin için de güçlü bilgisayar sistemleri gerekmektedir. Mining yaparken Dash ağındaki matematiksel algoritmaları çözdükçe madencilik yapan kişiler ödül kazanmaktadır.

dashcoin nedir

Küçük Çaplı Madencilik İmkanı

Dash coin madenciliğini profesyonel bir şekilde yapabilmeniz için öncelikle ASIC donanımlarına ihtiyacınız vardır. Bu donanımlar ev ortamında soğutması kolaylıkla yapılamayacağından dolayı bu işlere uygun veri merkezlerinde barındırılmaktadır. Genellikle küçük çaplı dash coin madenciliği ile uğraşan meraklılar Ekran kartı ve işlemci mining’i yapmaktadır. Fakat bu pek kazançlı olmadığı gibi donanımlarınızın arızalanması veya ömrünün azalma sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

dashcoin borsa

Dash Coin Borsaları

Dash Coin madenciliği yapıldığı gibi borsalardan da elde edilebilmektedir. Bu borsalardan bazıları şöyledir; Liquid, Whitebit, StakeCube ve OKex’dir.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Kripto hakkındaki makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Eylül 14, 2021

THETA Coin Nedir?

Ağustos 27, 2021

Chiliz Nedir? CHZ Nedir?

YORUMLAR

  1. […] DashCoin hakkında makalemize buradan ulaşabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir