Google Trendleri Nedir?

Google Trendleri Nedir?

Google Trendleri Nedir Google Trendler, belirli arama terimlerinin Google arama motoruna ne sıklıkta girildiğini gösteren genel bir web tesisidir. Google Trendler web sitesi, bu verileri analiz etmek için, birden çok arama teriminin zaman içindeki veya bölgesel olarak göreli popülerliğini karşılaştırmak gibi çeşitli araçlar ve seçenekler sunar.

Bu, tüketici davranışını daha iyi anlamak için işletmeler ve bireyler için belirli anahtar kelimelerin ve kelime öbeklerinin popülerliğini izlemeleri için değerli bir kaynak olabilir. Ek olarak, belirli bir mesajın veya kampanyanın potansiyel erişimini ölçmek için Google Trendler kullanılabilir.

Google Trendler nasıl kullanılır

İnsanların internette ne aradığını bilmek istiyorsanız, Google Trendler başlamak için harika bir yerdir. Belirli bir konunun ne kadar popüler olduğunu görmek veya birden fazla konuyu yan yana karşılaştırmak için kullanabilirsiniz. İşte Google Trendler’i kullanmak için adım adım bir kılavuz.

İlk önce google.com/trends adresine gidin. En üstte bazı trend konular ve bazı araçlar içeren bir sayfa göreceksiniz.

İki veya daha fazla konuyu karşılaştırmak istiyorsanız, bunları “Konuları Karşılaştır” aracına girin. Örneğin, “kediler” ile “köpekler”i veya “kış” ile “yaz”ı karşılaştırabilirsiniz.

Belirli bir konunun zaman içinde ne kadar popüler olduğunu görmek istiyorsanız, onu “Konları Keşfet” aracına girin.

Google Trendler’i kullanmanın faydaları

Google Trends, belirli terimlerin internette ne sıklıkla arandığını gösteren bir web sitesidir. Farklı terimleri karşılaştırmak veya belirli bir terimin zaman içinde ne kadar popüler olduğunu görmek için kullanabilirsiniz.

Google Trendler’i kullanmanın bir başka yararı da, kendi web sitenizin trafiğini izlemenize yardımcı olabilmesidir. Sitenizin ne sıklıkla arandığını görerek popülerliğini ölçebilir ve pazarlamanızı buna göre ayarlayabilirsiniz.

Google Trends, belirli terimlerin internette ne sıklıkta arandığını görmenize olanak tanıdığı için araştırma için harika bir araçtır. Bu, çeşitli şekillerde yardımcı olabilir. Örneğin, belirli bir konunun popülerliğiyle ilgileniyorsanız, o konunun ne sıklıkta arandığını görmek için Google Trendler’i kullanabilirsiniz. Bu, o konu hakkında yazıp yazmamaya karar vermede yardımcı olabilir. İnsanların belirli bir konu hakkında ne söylediklerini öğrenmekle ilgileniyorsanız, o konuyla bağlantılı olarak en sık hangi terimlerin kullanıldığını görmek için Google Trendler’i kullanabilirsiniz. Bu, makalenizde hedeflenecek anahtar kelimeleri seçmenize yardımcı olabilir.

Sitemize GOOGLE‘dan ulaşabilirsiniz.

Eylül 30, 2022

Hosting Türleri

Eylül 14, 2022

Sanal Sunucu Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir