cPanel Mail Oluşturma Nasıl Yapılır

cPanel Mail Neden Gereklidir?

Web sitesi yayına geçtiğinden itibaren iletişim veya hataları bildirmek için domain uzantılı cpanel mail oluşturma gerekmektedir. Bu mail adresini SMTP ayarları ile bilgilendirme, şifremi unuttum kısmı ve birçok alanda kullanabilirsiniz. Bazı başvuru yapacağınız SEO ve Backlink siteleri de domain uzantılı mail adresi istemektedir. Mail açmadan önce dikkat etmemiz gereken diğer bir kısımda hosting ip adresimizin spamlar arasına alınıp alınmamasıdır. Spam kontrolünü bu adres üzerinden yapabilirsiniz.

cPanel Hosting Mail Oluşturma

cPanel üzerinde hosting oluşturmak için öncelikle cPanel hesabımıza giriş yapıyoruz.

cpanel e-posta

Ara yüz sayfası geldikten sonra “E-POSTA” sekmesi altındaki “E-posta Hesapları” kısmına tıklıyoruz.

cPanel Hosting Mail Oluşturma

Bu sayfada kayıtlı olan mail adreslerimiz listelenecektir. Yeni bir Mail adresi oluşturmak için sağ üstte bulunan “Oluştur” seçeneğine tıklıyoruz.

cpanel mail bilgileri

cPanel temamız ne kadar Türkçe olsa da bazı bölgeleri Türkçeye çevrilmemiş olabilir. Etki Alanı kısmı bizim domain ismimizdir. Bu kısımdan domain ismini seçebilir veya subdomain seçebiliriz. Kullanıcı adı ön ekidir Örneğin: [email protected] adresindeki info kullanıcı adıdır. Şifre kısmında da güvenilir bir şifre yazdıktan sonra “Oluştur” seçeneğine tıklıyoruz.

Oluşturduktan sonra Mail hesabımıza bağlanmak istediğimizde karşımıza bazı MailBox yapılandırmaları çıkacaktır. Kendimize göre bu alanları düzenleyebiliriz.

cpanel mailbox ayarları

Kullanım açısından en çok kullanılan Mail alanı “Roundcube” olduğundan dolayı bu seçeneği seçip logosu altındaki “Open” butonuna tıklayarak Mail kutusunu açıyoruz.

cpanel mailbox

cPanel hakkındaki diğer makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir