Windows Server 2016 Kurulumu İşlemleri

Windows Server 2016

Microsoft firması tarafından 26 Eylül 2016 tarihinde yayımlanmıştır. Windows Server 2016 ara yüz olarak Windows 10’u kullanmaktadır. İlk erken ön izleme sürümü 1 Ekim 2014’de yayımlanmıştır. Windows Server 2016 desteği günümüze kadar devam etmektedir. Bu makalemiz üzerinde Windows Server 2016 Kurulumu aşamalarını anlatacağız.

Windows Server 2016 Kurulumu

Windows Server 2016 ISO dosyasına buradan sahip olabilirsiniz. ISO dosyamızı tanımladıktan sonra kuruluma başlayabiliriz.

windows server 2016

İlk açılış ekranında bizden Dil ve klavye ayarlarını isteyecektir. Windows Server 2012 R2’de olduğu gibi bu sürümde de Türkçe dil desteği mevcut değildir. Klavye ve Zaman dilimini Türkçe olarak ayarladıktan sonra “Next” butonu yardımı ile sonraki adıma geçiyoruz.

windows server 2016 kurulumu

Sunucumuza Windows Server 2016 kurmak için “Install Now” seçeneğine tıklıyoruz. Eğer bilgisayarınız bilinmeyen bir arızadan dolayı windows dosyaları zarar gördüyse “Repair your computer” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

windows server 2016 versiyon

“Install Now” seçeneğini seçtikten sonra hangi Windows 2016 sürümü istediğimizi soracaktır. İhtiyaca göre bu listeden seçebilirsiniz. Biz “Windows Server 2016 Datacenter Evaluation Desktop” sürümünü seçeceğiz.

microsoft lisans anlaşması

Her windows sürümünde olduğu gibi bu sürümde de Microsoft lisans anlaşması mevcuttur. Eğer kabul ediyorsanız “I accept the license terms” seçeneğini seçebilirsiniz. Aksi taktirde kuruluma devam edemeyeceksiniz.

windows server 2016 format

Bu aşamada eğer sunucumuza kurulu bir Windows Server işletim sistemi var ise yükseltme yapabiliriz. Yükseltme yapmak için “Upgrade” seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Biz sıfırdan kurulum yapacağımız için “Custom: Install Windows only” seçeneğini seçiyoruz.

windows server 2016 disk

Donanımsal olarak bütün disklerimiz listelenmektedir. Windows Server 2016 hangi diske kuracağınızı seçebilirsiniz. Eğer bir diski bölümlemek istiyorsanız “New” seçeneği ile birleştirebilir. “Extend” seçeneği ile ise tekrar diskleri birleştirebilirsiniz. Disk işlemlerinizi bu kısımdan yapmanızı öneriyoruz aksi taktirde kurulum bittikten sonra disk bölümlemede veri kaybı yaşayabilirsiniz.

windows server 2016 dosyaları

Bütün ayarlamalar bittikten sonra kuruluma başlayacaktır. Kurulum bittikten sonra sunucunuz birden fazla şekilde yeniden başlatabilir kendisini bu standart bir işlemdir.

windows server 2016

Kurulum bittikten sonra tekrar başlatıldığında ayarlamalar yapılacaktır.

windows server 2016 şifre

Sunucu başladığı taktirde bir bilgisayar şifresi belirlememizi isteyecektir. Bu şifreyi belirledikten sonra “Finish” butonuna tıklayıp bitirebilirsiniz. Kullanıcı adı standart olarak Administrator olmaktadır.

windows kilit ekranı

Sunucumuzun koruyucu ekranı geldiği zaman CTRL + ALT + DELETE tuş kombinasyonu ile kilit ekranını kaldırabilirsiniz.

windows ara yüz

Sunucuya her girdiğimizde karşımıza “Server Manager” açılacaktır. Bütün ayarlamalar bittikten sonra sunucuyu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows hakkındaki bütün makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir