Metin2 Navicat GM Yetkisi Vermek

Metin2 Navicat GM Yetkisi Vermek

Bir Metin2 sunucusu kiraladıysanız veya satın aldıysanız ilk yapacağınız şeylerden biri Navicat gm yetkisi vermek. Bu yetki işlemi Navicat denilen Metin2 sunucusuna ait SQL’den yönetilmektedir. Yetkilerin olduğu tablo ismi common tablosu adı verilmiştir. Bu makale üzerinde navicat programı üzerinden nasıl gmlik vereceğinizi anlatacağız.

Öncelikle bize verilen Navicat bilgilerimiz ile sunucumuza bağlanıyoruz. Eğer Navicat programı bilgisayarınızda mevcut değil ise buradan kuralabilirsiniz.

Bağlandıktan sonra sol tarafta bulunan tablolardan “Common” tablosunu seçiyoruz.

navicat tabloları

Karşımıza gelen pencereden “gmlist” kısmını seçiyoruz.

navicat gm yetkisi vermek

Gmlist tablosu içerisinden düzenlememiz gereken alanlar “mAccount”, “mName” ve “mAuthority” dir. mAccount kısmına oyunda yaratmış olduğunuz kullanıcı adınızı giriniz. mName kısmına ise oyun içerisinde karakter yarattığınız zaman verilen ismi giriniz. En son mAuthority kısmına yetki girmemiz gerekecektir. Eğer full yetkilere sahip olmak istiyorsak “IMPLEMENTOR” yetkisi tanımlayabiliriz. Bütün işlemler bittikten sonra sunucuyu tekrar başlattığımızda yetkimiz gelecektir.

Metin2 Sunucumdaki Yetkileri Nereden Öğrenebilirim

Metin2 sunucu filesleri son yıllarda fazlalaştığından dolayı bazı filesler üzerinde yetkiler birbirinden değişiktir. Navicat üzerinde verdiğiniz gmliğin yetkilerini ayarlamak için veya hangi kodları kapsadığını görmek için Filezilla programı üzerinden Config dosyasına girip CMD dosyasının içeriğini açmanız yeterlidir.

gm yetkileri ayarlama

CMD dosyasının üzerinde sildiğinizde veya kurallara göre yetki ekledikten sonra dosyayı kayıt edip sunucunuzu yeniden başlattığınızda değişiklikler geçerli olacaktır.

Metin2 hakkındaki diğer makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir