CloudFlare SSL Özelliği Aktif Etme

CloudFlare koruma sisteminin ücretsiz olarak sunduğu koruma hizmetinden farklı olarak SSL özelliği de mevcuttur. SSL sertifika Google Chrome veya benzeri tarayıcılar güvenli olarak işaretlemesi için gereklidir. Sertifika kullanmayan siteler güvensiz olarak ayrılıp misafir ziyaretçileri kaybetmektedir. Aynı zamanda SSL sertifika siteniz üzerindeki verileri şifreleyerek 3. Şahıslardan korumaktadır. Bu makale üzerinde CloudFlare SSL Özelliği Aktif Etmeyi göstereceğiz.

Öncelikle bir CloudFlare hesabınız olması gerekmektedir. Eğer hala CloudFlare hesabına sahip değilseniz cloudflare.com sitesinden üye olabilirsiniz.

Hesabımıza girdikten sonra bize kayıtlı sitelerimizden hangisinde işlem yapacağımızı seçmemizi istemektedir. Sitemizi seçtikten sonra üst menüde seçenekler belirecektir.

cloudflare ssl aktif

Bu menü üzerinden SSL/TLS butonunu seçerek SSL sayfasına gidiyoruz.

cloudflare ssl aktif etme

SSL/TLS ayarlarımızı gösterecektir. Off (not secure) seçeneğini seçtiğiniz taktirde SSL hizmetinden yararlanamayacaksınız sadece Hosting üzerindeki SSL kullanabilirsiniz. Flexible seçeneğinde ise Hosting ve CloudFlare SSL kullanabilirsiniz Hibrit olarak. Biz direk Koruma sisteminin SSL kullanmak istediğimizden dolayı Full seçeneğini seçtik bu seçeneklerden birini seçtiğiniz taktirde 5 dakika içerisinde aktif olacaktır.

cloudflare trafik izleme

Sayfanın aşağısındaki bulunan Trafik izleyiciden ise sitenize 24 saat içerisinde gelen istekleri görebilirsiniz.

cloudflare ssl sertifika

SSL aktif olduğu taktirde artık sitenize Https:// olarak güvenli protokol üzerinden giriş yapılabilecek ve sertifikanız gözükecektir.

Diğer CloudFlare hakkındaki makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 26, 2021

CloudFlare Cache Temizleme

YORUMLAR

  1. […] özelliği yanında diğer eklentiler de sahiptir. Bu eklentilerden biri de SSL eklentisidir. SSL eklentisi kurulumu için buradan ulaşabilirsiniz. Diğer bir eklentisi ise Cache eklentisidir. Cache bir sitenin ön belleğini alarak bir sonraki […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir