Cardano Nedir? ADA Coin Nedir?

ADA Cardano Nedir?

Cardano nedir? kripto para platformu 2015 geliştirilmeye başlamıştır. 2017 yılında ise yayın hayatına geçmiştir. Platform adı Gerolamo Cardano’dan gelmektedir. Kripto para birimi ismi ise Ada Lovelace’den almıştır. Resmi web sitesi cardano.org’dur. Cardano kripto para yatırımcıları tarafından popüler ilk 10 kripto parası arasındadır. Cardano diğer kripto birimleri gibi kolay alışveriş ve para transferi için ortaya çıkmıştır. Fakat geçtiğimiz senelerde kripto paraların popülerleşmesi ile birlikte vazgeçilmez bir yatırım aracı olmuştur.

cardano nedir

Cardano (ADA) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin veya benzeri kripto para birimleri gibi mining adı verilen makineler aracılığı ile kazım yapılmamaktadır. Kripto coinler her ne kadar ekran kartı, işlemci ve disk gereksinimi duysa da ADA Coin için bu kurallar geçerli değildir. ADA yani Cardano madenciliği için Cardano cüzdanınızda belli bir miktar Cardano kripto birimi gerekmektedir. Bu kripto birimi oranında size Cardano coin kazandırmaktadır.

Cardano Çevre Dostu Coin mi?

Cardano mining yapıldığı taktirde herhangi bir elektrik veya fosil yakıt gerekmemektedir. Bu konudan dolayı çevre dostu bir coin diyebiliriz. Bazı yüksek hacimli kripto alışverişi yapan kişiler ve firmalar bu konudan Cardano projesini desteklemektedir. Fakat Elon Musk her ne kadar çevre dostu coinleri destekleyeceğini açıklamış olsa da şu anlık için Cardano coin için bir ödeme yöntemi oluşturmadı.

cardano mining

Elon Musk Neden Cardano’yu Tercih Etmeli?

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk çevre dostu olmayan kripto para birimlerinin çevre dostu olana kadar desteklemeyeceğini açıklayıp Tesla projesinde Bitcoin ödemelerini askıya almıştı. Bu durum sonrasında Cardano kurucusu Hoskinson, Elon Musk’a bu konuda çağırıda bulunmuştu. Fakat herhangi bir firma ve şirketten Cardona ödeme alma konusunda bir açıklama bulunmamaktadır.

Cardano (ADA) Teknolojisi Nedir?

Cardano blockchain teknolojisi kullanmaktadır. Aynı zamanda Cardano’nun Hisse İspatı (Proof of Stake, PoS) Bitcoin İş İspatı (Proof of Work, PoW) blockchain teknolojisine kıyasla daha az enerji harcamaktadır.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Kripto makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 29, 2021

Solana Nedir? SOL Nedir?

Ağustos 27, 2021

Chiliz Nedir? CHZ Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir