CloudFlare Web Sitesi Ekleme Nasıl Yapılır

CloudFlare Web Sitesi Ekleme Nasıl Yapılır

Web sitemizi CloudFlare koruma sistemine dahil etmeden önce ilk kayıt etmemiz gerekiyor. Koruma sisteminin verdiği DNS adreslerini alan adımıza kayıt etmeliyiz. Bu ayarları yaptıktan sonra diğer basit ayarları da gerçekleştirdiğimiz taktirde 1-24 saat içerisinde web sitemiz korumalı şekilde yayında olacaktır. Bu makale üzerinde CloudFlare web sitesi ekleme göstereceğiz.

Öncelikle CloudFlare web sitesi üzerinden kayıt oluyoruz.

cloudflare kayıt olma

Aktif olarak kullandığımız Email adresi ile kayıt olmaya özen gösteriniz. Çünkü ilerleyen günlerde istatistikler ve onaylamalar bu mail üzerinden yapılacaktır. Şifremizi de girdikten sonra “Create Account” tıklayarak kayıt oluyoruz.

cloudflare web sitesi ekleme

Kayıt ettiğimiz bilgiler ile girdikten sonra bizi otomatik olarak site ekleme sayfasına yönlendirecektir. Eğer yönlendirmediyse sekmelerden “Home” seçerek bu alana gelebilirsiniz. Bu alana geldikten sonra “Add a Site” butonuna tıklıyoruz.

cloudflare web sitesi

Karşımıza gelen sayfadan sitemizin ismini yazacağız herhangi bir ön ek olmadan girmeniz gerekiyor. Örneğin: hostinghocam.com şeklinde. Bu aşamada dikkatli olmanız gereken şeylerden biri de alan adınızın uzantısıdır. Ücretsiz olarak satın alınan .TK veya benzeri alan adlarına koruma sağlanmamaktadır.

cloudflare paketleri

Bu kısımdan bizden paket seçmemizi isteyecektir. Biz Free olan $0 ücretli olan paketi seçeceğiz. Paketlerin ayrıntılı özelliklerini buradan inceleyebilirsiniz.

cloudflare otomatik dns

Eklediğimiz web sitenin DNS’lerini otomatik olarak aramaktadır. CloudFlare’ye eklemeden önce bir hostinge bağlamayı unutmayınız web sitenizi. Gerekli aramaları yaptıktan sonra “Continue” ile onaylıyoruz.

cloudflare nameserver

Bütün adımlar bittikten sonra sitemize ait koruma hesabı oluşturulmuş olacaktır. Bu kısımda verilen Cloudflare’s nameservers alanındaki DNS’leri alan adı sağlayıcı firmanızdan düzenledikten sonra “Done, check nameservers” butonuna tıklayarak onaylıyorsunuz. Ortalama 1-24 saat sonra koruma düzeyimiz aktif olacaktır.

Ağustos 26, 2021

CloudFlare Cache Temizleme

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir