CloudFlare Cache Temizleme

CloudFlare Cache Nedir?

Web koruma hizmetinin koruma özelliği yanında diğer eklentiler de sahiptir. Bu eklentilerden biri de SSL eklentisidir. SSL eklentisi kurulumu için buradan ulaşabilirsiniz. Diğer bir eklentisi ise Cache eklentisidir. Cache bir sitenin ön belleğini alarak bir sonraki girişte kullanıcıya sunmasıdır. Bu uygulama sitenizin hızını arttırmakla birlikte gereksiz trafik akışını da engellemektedir. Fakat bazı zamanlarda yapılan değişiklikler Cache süresine göre anında kullanıcıda gösterilmemektedir. Bu durumda CloudFlare üzerinden cache temizlememiz gerekmektedir. Bu makale üzerinde CloudFlare Cache temizleme göstereceğiz.

CloudFlare Cache Temizleme Nasıl Yapılır?

CloudFlare üyeliğimizde kayıtlı olan Web sitemizi seçiyoruz.

cloudflare cache

Karşımıza gelen sayfadaki buluna üst menüden Caching simgesini seçiyoruz.

cache analizi

Bu sayfadan isterseniz bir üst plan ile güncelleyip daha ayrıntılı Cache analizi yapabilirsiniz. Fakat biz ücretsiz CloudFlare üzerinde işlem gerçekleştirdiğimiz için ayarlar olan “Configuration” kısmına tıklıyoruz.

cloudflare cache temizleme

Purge Cache sekmesi altındaki “Custom Purge” seçtiğiniz taktirde özel olarak Cacheleri silebilirsiniz. Eğer bütün Cacheleri temizlemek istiyorsanız “Purge Everything” seçeneğini seçmemiz gerekiyor. İşlemlerden sonra 5 dakika içerisinde temizlik geçerli olacaktır.

cloudflare cache seviyesi

Aynı zamanda CloudFlare bize Caching seviyesi şeklinde ayarlamada sunmaktadır. Bu kısımdan direk Cache özelliğini kapatabilirsiniz (Önerilmez) veya Standart hale getirebilirsiniz.

cloudflare cache süresi

Cache hangi sıklıkla alacağını da ayarlama imkanı sunmaktadır. Süre seçtikten sonra her belirlediğiniz saat dolduğunda kullanıcı girdiği taktirde Cache alacaktır.

CloudFlare’ye bu adres üzerinden kayıt olabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir