Tether USDT Nedir? USD Coin Nedir?

Tether USDT Nedir?

Tether USDT, Tether limited bağlı bir kripto para birimidir. İlk piyasaya sürülüşü 2014 senesidir. İlk piyasaya sürüldüğü zaman ismi RealCoin olmuştur aradan bir süre geçtikten sonra Tether olarak ismi değiştirildi.

Tether, para birimi olarak stabil Doları (USDT) almaktadır. İlk zamanlardaki Real ismi de buradan gelmektedir. Kripto borsası sırasında kaygıda olan kullanıcılar genellikle Tether’i tercih etmektedir. Bitcoin endeksli diğer coinler haricinde Tether Amerika Para Birimine endeksli olarak çalışmaktadır.

tether usdt

Tether Teknolojisi Nedir?

Tether kripto para birimi olarak ERC-20 protokolüne bağlı bir blockchain teknolojisine sahiptir. Fakat diğer kripto coinler haricinde Tether üzerinde bir madencilik sistemi bulunmamaktadır.

USD Coin Nedir?

USD Coin 26 Eylül 2018’de başlatılmıştır. Tether gibi kendini Amerikan para birimine endekslemiştir. USD Coin bir stabilcoindir. Bu kripto para biriminin CEO’su Jeremy Allaire’dir. CEO’nun amacı dünyanın her yerinde hızlı ve güvenlik olarak para işlemlerinin yapılmasıdır.

usd coin

USD Coin Nerelerde Kullanılır?

Dünya kripto para birimi ile tanıştığından itibaren belirli vizyon sahibi firmalar ve şirket CEO’ları kripto para birimi ile ödeme kabul etmeye başlamıştı. Sonrasında geçtiğimiz günlerde VISA ödemelerde USD Coin kullanımına izin vereceğini belirtmişti.

USD Coin Madenciliği

Tether gibi USD Coin madenciliği de maalesef mümkün değildir.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Diğer Kripto Makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 26, 2021

Ripple Nedir? XRP Nedir ?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir