Backlink Nedir?

İnternet sitesi sahibi olan biriyseniz “Backlink” kavramını çokça kez duymuşsunuzdur. Bu makalede backlink nedir? Ne gibi avantajlar sağlar bunlara değiniyoruz.

Backlink Nedir?

Bir internet sitesinin benzer veya farklı kategorideki başka bir internet sitesinden bağlantı almasıdır. Backlink, herhangi başka bir sitenin makalesinde linkleme yapılarak veya kaynakça gösterilerek sağlanabilir.

Bunun haricinde sitenin en alt kısmı olan “Footer” bölümünde de direkt link olarak sağlanabilmektedir. Aynı zamanda siteden tıklanabilir reklam olarak alınan her görselde backlink olarak kabul edilmektedir.

backlink nedir

Backlink Almanın Avantajları

Backlink alarak birçok avantaj elde etmiş oluruz. Bir site arama motorunda yükselmek için backlink’e ihtiyacımız vardır. Çünkü backlink otorite anlamına gelmektedir. Backlink almanın avantajları şunlardır:

  • Otoriter bir siteden backlink alınması durumunda arama motorları botları, backlink alan siteyi de tarar. Bu tarama sonucunda güvenilir bir sitenin, backlink verdiğini görür ve backlink alan siteye ekstra SEO puanı ekler. Alınan SEO puanıda arama motorlarında ekstra sıralama yükselmesi anlamına gelir.
  • Güvenilir bir kaynaktan alınan backlink aynı zamanda kullanıcılara güven sağlar.
  • PR yapmış olursunuz, sitenizin ismi hafızalarda kalır.
  • Backlink olarak verilen bağlantıya tıklanması durumunda siteniz ekstra kullanıcı kazanmış olur. Tıklama sayılarınız artar.
  • Sitenin indeks alma süresi ve değeri artar.
backlink zararları

Backlink Ne Zaman Zararlıdır?

Her zaman fayda sağlamaz. Tam aksine zarar sağlama ihtimali de yüksek olan bir konudur. Backlinkin zararlı olduğu durumları şu şekilde gösterebiliriz;

  • Örneğin haftada 1 kere düzenli almak yerine, bir gün 50 adet bir gün 1 adet akabinde 1 ay hiç backlink almamak gibi karmaşık bir düzende gidilmesi siteyi spama sokmaktadır. Arama motorlarındaki sıraları olumsuz olarak etkilemektedir. Buna bağlı olarak backlink belirli periyodlarda düzenli ve abartılmadan alınmalıdır.
  • Site henüz yeni kurulmuş ve arama motorlarında indeks almadıysa yine çok fazla veya çok otoriter sitelerden backlink almak siteyi spama sokabilir. Bu durumda sitenin yararından çok zararına olacaktır.
  • +18 ve yasaklı sitelerden alınan backlinkler sitenin otoritesine olumsuz etki yaratmaktadır.
  • Aynı siteden defalarca backlink almak yine siteyi spama sokmaktadır.

Hosting nedir? Makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Temmuz 18, 2021

Alan Adı Nedir ?

Temmuz 28, 2021

Roaming Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir