Windows Server 2012 R2 Kurulumu

Windows Server 2012

Microsoft, Windows Server 2012 işletim sistemini deneme sürümü olarak 9 Eylül 2011 tarihinde piyasaya sunmuştur. Windows Server 2012 tam sürümünü ise Eylül 2012 tarihinde sunmuştur. Ardılları olan Windows 2008 ve Windows 2003’den farklı olarak Windows Server 2012 R2 Kurulumu daha basitleştirilmiş ve kolaylaştırılmıştır. Bu makalemizde kapalı kaynak kodlu olan Windows Server 2012 R2 Kurulumunu göstereceğiz.

Windows Server 2012 R2 Kurulumu

Microsoft firmasının resmi web sitesi üzerinden ISO dosyası edinebilirsiniz. ISO dosyamızı bilgisayara okuttuktan sonra kurulum başlayacaktır.

windows server 2012 r2 kurulumu

Diğer işletim sistemlerinden farklı olarak Windows Server 2012 işletim sisteminde Türkçe dil desteği mevcut değildir. “Time and currency format” kısmından Turkey seçeneğini seçiyoruz. Klavye tipine göre klavye ayarlarını doldurabilirsiniz. Bizim Turkish Q olduğundan dolayı bu seçeneği seçtik. Sonrasında bütün ayarlamaları yaptıktan sonra “Next” butonuna tıklıyoruz.

windows server 2012 r2

Windows Server 2012 R2 işletim sistemini kurmak için “Install now” seçeneğine tıklıyoruz. Eğer bilgisayarınızı onarmak amacı ile çalıştırdıysanız aşağıda bulunan “Repair your computer” seçeneğini seçebilirsiniz.

windows server 2012 R2 gui

Windows kurulum seçeneklerinden “Datacenter Evaluation (Server with a GUI)” seçeneğini seçiyoruz. Farklı şekilde kurulum yapmak isterseniz diğerlerini değerlendirebilirsiniz.

microsoft lisans

Microsoft firmasının Server R2 2012 sürümünü kullanmamız için bir lisans onaylatmak isteyecektir. Bu lisansı kabul ettiğiniz taktirde “I accept the license terms” seçeneğini işaretleyerek bir sonraki adıma geçebiliriz.

windows server 2012 kurulum

Bu adımda bize kurulumu hangi sebeple kullanacağımızı sormaktadır. Bu makale üzerinde sıfır kurulum olarak yapılacağı için “Custom: Install Windows only” seçeneğini seçiyoruz. Windows sürümünü yükseltmek istiyorsanız üstteki seçenek yardımı ile yükseltme yapabilirsiniz.

windows server 2012 r2 disk

Windows yazılımını yüklemek için donanımsal olarak bulunan disklerimizi listeleyecektir. Bu kısımda Windows’un kurulmasını istediğimiz diski seçmemiz gerekiyor. Eğer diski bölümlemek istiyorsanız “New” kısmından bölümleme işlemini uygulayabilirsiniz.

windows işletim sistemi

Windows Server R2 2012 işletim sistemi diskimize kopyalanıp kurulmaya başlayacaktır. Bu adım bilgisayar hızınıza göre 15-30 dakika sürebilmektedir.

windows server 2012 r2 şifre

Kurulum bittikten sonra bizden bağlantı için şifre isteyecektir. Bu şifreyi girdikten sonra not etmeyi unutmayınız aksi taktirde sıfırlamak için tekrar kurulum gerekebilir. Kullanıcı adını işletim sistemi kendisi belirlemektedir.

windows server 2012 giriş ekranı

Bütün kurulum aşamasında hata ile karşılaşmadıysanız. İşletim sistemi kurulu olacaktır. CTRL + ALT + DELETE tuş takımı ile bilgisayarınızı aktif edebilirsiniz.

windows server manager

Bilgisayar açıldıktan sonra Server Manager adlı yönetim alanı karşınıza gelecektir. Kendinize özel değişiklikler uygulayabilirsiniz. Fakat bilgisayarınıza dışarıdan Uzak Masaüstü yardımı ile bağlanmak için Sabit IP adresi girmeniz gerekecek.

Windows işletim sistemi hakkındaki makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Temmuz 18, 2022

Windows 11 Kurulumu

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir