DogeCoin Nedir? DogeCoin Vakfı Nedir?

DOGECoin Nedir?

Doge kripto para birimi 6 aralık 2013’de piyasaya sürülmüştür. Geliştiricileri Billy Markus ve Jackson Palmer’dir. Doge’nin amacı ilk zamanlarda geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf olmasıydı. Fakat sınırsız tedarik limiti sayesinde bu amaç kullanıcıların birbirine gönderdiği şaka parası olma özelliği taşıdı. 2013-2020 seneleri arasında şaka coin olarak geçen Dogecoin nedir 2021 senesinden itibaren ciddi bir ivme kazanmıştır. Sonrasında büyük balina ve şirket sahiplerinin sahiplenmesi ile birlikte popüler bir yatırım aracı olmuştur. Dogecoin’in sloganı “Aya doğru!”’dur. Resmi web sitesi

dogecoin nedir

DogeCoin ve Elon Musk

Ocak 2021 tarihinde Reddit kullanıcıları ilgisi sonucu Doge değeri %800 artmıştır. “GameStop short squeeze” olayları ardından Elon Musk’ta Doge projesine destek vermeye başlamıştır. Elon Musk’un sürekli olarak Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar durumlar sonucunda takipçilerini DogeCoin’e yönlendirmiş olup değerini istediği gibi arttırıp düşürmektedir. Bu konuda kazananlar olduğu kadar Doge hakkında kötü yazılar paylaştığından dolayı kaybeden kullanıcıları da olmaktadır.

dogecoin ve elon musk

Elon Musk ve Anonymous

Elon Musk’un sürekli olarak kripto borsasını provoke etmesinden dolayı birçok kesimden uyarılar gelmişti. En ciddi olabilecek uyarılardan biri de Anonymous olarak tanınan ünlü hacker grubundan gelmişti. Anonymous sosyal medyada paylaştığı bir videoda “Milyonlarca parkende yatırımcı, hayatlarını iyileştirmek için kripto kazançlarına gerçekten güveniyordu. Tabi ki, yatırım yaptıklarında riskleri biliyorlardı ancak tweetlerinizi ortalama çalışan bir insanı açıkça görmezden geliyordu. İfadelerini kullandılar ve Elon Musk’u kripto piyasaları manipüle etmekle suçladı.

DogeCoin Yeni Ödeme Yönetimi mi?

Bitcoin kripto para birimi piyasaya sürüldüğünden beri artık Dünyamızda kripto para biriminin yeri ayrıdır. İlk zamanlarda bu projeyi geçici olarak adlandırılmış olsa da sonrasında dünyanın bir kısmı kripto para için hazırlanmaktadır. Dogecoin ile ödeme almaya hazırlanan firmalardan biri de Doge’nin parlak yıldızı Elon Musk’un kurmuş olduğu Tesla firmasıdır. Bu firma İkinci el Tesla araçları için dogecoin kullanmayı düşündüğünü geçen günlerde açıkladı.

dogecoin ve tesla

DogeCoin Vakfı Nedir?

2014 senesinde kurulan vakıf belli bir süre sonra yok oldu. DogeCoin’i daha iyi bir teknoloji ve alternatif para birimi haline getirmeye çalışan insanlar bu vakfı 2021 senesinde tekrar kurdular. Bu vakıfta Jens Wiechers, Gary Lachance, Ross Nicoll ve Etherium kurucu ortağı Vitalik Buterin bulunmaktadır.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Kripto makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ekim 3, 2021

Bitcoin Nedir?

Ağustos 26, 2021

Ripple Nedir? XRP Nedir ?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir