Backorder Nedir? Backorder Nasıl Yapılır?

Backorder Nedir?

Backorder kelimesinin Türkçedeki karşılığı ön sipariştir. İstediğiniz bir alan adı silinme dönemine girdiğinde backorder isteğinde bulunabilirsiniz. Bu ön sipariş hosting firmaları aracılığı ile yapılıp ek ücrete tabi olmaktadır. Backorder başarısız olması durumunda ücretin iade olmasını veya olmamasını firma belirlemektedir.

backorder nedir?

Backorder Nedir ve Backorder nasıl çalışır?

Silinme döneminde sistem üzerinden ödemenizi gerçekleştirerek ön talepte bulunursunuz. Bu ön talep birçok kişi tarafından gerçekleştirilebilir. Birden çok kişi tarafından gerçekleştirildiğinde ilk başvuran kişi tarafından teslim alınacaktır. Sonrasında bu alan adı için şartlar tamamlandığında backorder başarılı olup alan adı kayıt firmanız tarafından müşteri hesabınızda kayıt edilip yönetime açılacaktır.

Peki silinme döneminde olmayan alan adları için ne yapabilirim?

Silinme döneminde olmayıp hala etkin sahibi olan bir domain (alan adı) için bazı firmaların sunduğu uzlaşma hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu hizmet backorder’in fiyatından daha pahalıdır. Fakat backorder ile aynı şekilde başarısız olma durumunda iade veya iade edilmemesi firma taraflı olacaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir