cPanel – Filezilla Nedir ve Filezilla Hesabı Yaratma

Filezilla Nedir?

Filezilla programı günümüzde en çok kullanılan bağlantı protokolü programıdır. Bu programı üzerinden web sitenize bağlantı sağlayabilir ve tasarım, kodlama konusunda düzenlemeler yapabilirsiniz. Filezilla programını kendi ana yayınlayıcısı filezilla-project üzerinden indirebilirsiniz.

Ek Filezilla Hesabı Yaratmanın Yararları?

Hosting filezilla bilgileriniz üzerinden bağlantı sağlandığında sizinle aynı yetkiye sahip olacaklardır ve bu yetki kök klasörler dahil bütün kısımlara ulaşmalarına sunucu ayarlarının değişmesine yol açacaktır işte bunları önlemek için birçok programcı ek filezilla hesabı kullanmaktadır. Bu sayede oluşturduğunuz filezilla hesabı sadece belirlediğiniz klasörlere girip değişiklikler yapabilecektir.

cPanel üzerinden nasıl ek filezilla oluşturabilirim?

Öncelikle ek filezilla oluşturabilmeniz için yönetici yetkisine sahip olmanız gerekmektedir. Bu yetkiye sahipseniz cPanel yönetim alanına girip FILES sekmesi altındaki FTP Accounts kısmına tıklayınız.

filezilla kullanıcı oluşturma

FTP Accounts kısmına girdikten sonra Add FTP Account sekmesi altından öncelikle Log In (Kullanıcı Adı) belirliyoruz.

Adı oluşturduktan sonra Password kısmından şifreyi belirleyebilir veya cPanelin otomatik oluşturmasını isteyebiliriz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra Directory kısmından Filezilla kullanıcısının gireceği klasörleri belirleyebiliriz. Bütün bu alanlar tamamlandıktan sonra dosya yükleme boyutu belirleyebilir veya sınırsız yapabiliriz.

filezilla oluşturma

Bütün ayarlamalar bittikten sonra “Create FTP Account” tıklayıp işlemleri bitirebiliriz. cPanel üzerinde Filezilla hesabı oluşmuş olacaktır.

YORUMLAR

  1. […] cPanel – Filezilla Nedir ve Filezilla Hesabı Yaratma makalemizi buradan okuyabilirsiniz. […]

  2. […] Sonrasında mause ile aşağıya doğru kaydırarak FTP kısmına geliyoruz. Bu kısım web sitemize dosya veya benzeri yazılımları yüklemek için işe yaramaktadır. Filezilla programının görevi için Filezilla Nedir konumuza buradan ulaşabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir