DirectAdmin Bayi Hesabı Oluşturma

DirectAdmin Bayi Hesabı Oluşturma

DirectAdmin bayi hesabı, web paneli üzerinde müşterilerinize özel bayi hesapları oluşturabilirsiniz. Bu bayi hesaplarının web sunucunuzun hangi kısımlarını kullanacağı ve ne kadar sınırla kullanacağını belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda özel IP adresleri atayıp ortak ip kullanmak istemeyen müşterilerinize imkan sunabilirsiniz.

Panel üzerinden bayi hesabı oluşturmak için öncelikle sunucu yetkilerine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bu yetkiye sahip değilseniz satın aldığınız şirketten size özel bir bayi hesabı ve paketi oluşturmasını isteyebilirsiniz. Sunucu yetkisine sahipseniz bu konu üzerindeki işlemlere devam edebilirsiniz.

DirectAdmin paneline girdikten sonra “Hesap Yönetimi” sekmesi altındaki “Bayi Ekle” seçeneğine tıklıyoruz.

bayi hesabı ekleme

Bayi ekle kısmı karşımıza gelince bizden bilgiler isteyecektir. Bu tür bilgileri kayıt etmeden önce not almayı unutmayınız. Kullanıcı adı kısmı admin paneline girerken kullanılacak isimdir. Etki alan adı bayinin ana sitesidir. Paket kısmı ise “Bayi Paketleri” bölümünden bayileriniz için eklemiş olduğunuz genel paketlerdir. Bu paketleri sonradan özelleştirebilir veya özelliklerini değiştirebilirsiniz. IP Adresinde ise bayiye özel bir IP tanımladıysanız bunu kullanabilirsiniz eğer tanımlamadıysanız paylaşımlı IP verebilirsiniz.

bayi hesabı eklentileri

Bütün işlemleriniz bittikten sonra “Ekle” butonuna tıklayarak bayi hesabı oluşturabilirsiniz.

DirectAdmin Alan Adı Ekleme makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir