Chiliz Nedir? CHZ Nedir?

Chiliz (CHZ) Nedir?

Chiliz nedir, Alexandre Dreyfus ve arkadaşları tarafından 14 Şubat 2018’de piyasaya sürülmüştür. CHZ kripto para birimi diğer birimlerden farklı olarak spor ve e-spor sektörü amacı ile ortaya çıkarılmıştır. CHZ, Ethereum blokzincirinde akıllı kontrat yolu ile ortaya çıkmıştır. Resmi web sitesi chiliz.com

Chiliz ve Spor

Chiliz diğer coinlerin aksine spor ile iç içedir. En iyi oyuncunun kim olduğu, kulübe ait diğer seçimler konuları içinde taraftarın söz sahibi olmasını amaçlar. Chiliz aracılığı ile piyasaya sürülen birçok taraftar token ve kulüp tokenleri mevcuttur.

chiliz nedir

Chiliz Madenciliği Yapılır mı?

Ethereum kripto para birimi her ne kadar madenciliğe elverişli bir coin olsa da Chiliz için bu durum geçerli değildir. Chiliz kripto para birimini şirket arz etmektedir. Bu kripto paranın tedarik limiti 8.888.888.888 CHZ olacaktır.

chiliz spor

Chiliz Piyasa ki Durumu

Chiliz çıkarıldıktan sonra kripto para birimleri arasında popülerliği yakalamış bulunmaktadır. Birçok yatırımcı yatırımlarını chiliz üzerinden yapmaktadır. Fakat herhangi bir firma tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilmemiştir.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Diğer kripto makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 29, 2021

Solana Nedir? SOL Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir