DirectAdmin Bayi Paketi Oluşturma

DirectAdmin Bayi Paketi Oluşturma

DirectAdmin üzerinden Bayi hesabı oluşturduğunuz zaman müşterilerinize sunacağınız directadmin bayi paketi de olmak zorundadır. Aksi taktirde panel bayi hesabı oluşturmanıza izin vermeyecektir. Bayi paketleri web server üzerinde müşterinize sunacağınız özelliklerdir. Bu bayi paketlerini sonradan düzenleyebilir veya arttırabilirsiniz.

Bayi paketlerini ayarlayabilmemiz için öncelikle web server üzerinde yönetici yetkisine sahip olmaktayız. Eğer bu yetkiye sahipsek DirectAdmin web paneline giriyoruz.

Sonrasında “Hesap Yönetimi” altındaki “Bayi Paketleri” kısmına tıklamamız yeterlidir.

directadmin bayi paketi ekle

Bayi paketleri kısmına geldiğimizde karşımıza iki seçenek gelecektir. “Ekle” veya “Paketleri İçeri Aktar” eğer daha önceleri bir DirectAdmin paneli kullanıyorsanız ve hazır paketleriniz varsa “Paketleri İçeri Aktar” seçeneği ile kolayca paketlerinizi aktarabilirsiniz. Eğer hazır paketlere sahip değilsek “Ekle” butonuna tıklıyoruz.

directadmin bayi paketleri

Ekle kısmına girdikten sonra standart bilgileri giriyoruz. Paket ismi vb. gibi şeyleri daha sonradan bize bu bayi paketine sahip olan müşterilerinizin web sunucuda hangi kısımlara ulaşabileceği hakkında seçenekler sunacaktır. SpamAssassin kısmını bayi paketlerinize eklemenizi öneriyoruz çünkü bir spam saldırısı altında bu özelliği kullanmaya sahip olacaktır. Bu kısımdan ihtiyaca göre eklentileri sağlayabilirsiniz. Fakat “SSH Erişimi” ve “Paket Sınırını Aşabilsin” konusunda dikkatli davranmanız gerekecektir. Eğer SSH erişimi verirseniz bütün sunucu üzerinde söz sahibi olabilecektir ve 3. Şahısların eline geçmesi durumunda diğer bayi veya panelinizi kullanan müşteriler tehlike altında olacaktır. Paket sınırını aşabilsin konusunda ise bir sınır belirlerseniz bu sınırı müşteri istediği zaman aşabilmektedir. Eğer web server özellikleriniz kısıtlı ise paket sınırı belirleyebilirsiniz.

directadmin bayi özellikleri

“Kişisel DNS Adresleri” ve “Sunucu IP Adresi Paylaşılsın” kısmını da ayarladıktan sonra “Ekle” butonuna tıklayarak Bayi Paketi oluşturabilirsiniz.

DirectAdmin Türkçe Kurulum makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir