DirectAdmin DNS Ayarları Nasıl Yapılır

DirectAdmin DNS Ayarları

DirectAdmin üzerine bir domain eklediğiniz taktirde özel nameserver oluşturma imkanı sunmaktadır. Bu A kaydı kayıt edici firmaya özel nameserver kısmından tanımlayabiliriz. Yapacak olduğumuz DirectAdmin DNS ayarları değişikliği 24-48 saat süreçle gözükmeye başlayacaktır.

Panel üzerinde alan adının ekli olduğu kullanıcı hesabına giriş yapıyoruz. Eğer DirectAdmin paneline bağlanmayı bilmiyorsanız IP adresinizin sonuna :2222 portu yardımı ile tarayıcı üzerinden giriş yapabilirsiniz.

DirectAdmin DNS Ayarları

Hesap yönetimi sekmesi altından “DNS Yönetimi” kısmına tıklıyoruz.

directadmin dns yönetimi

DNS Yönetim alanına girdiğimiz zaman karşımıza alan adını kayıt ettiğimizde otomatik oluşturulmuş dnsler gelecektir. Eğer ek olarak A Kaydı eklemek isterseniz “Kayıt Ekle” butonuna tıklamanız gereklidir. Panel üzerinde işlemi yaptıktan sonra eğer CloudFlare kullanıyorsanız panel üzerinden de kayıt yapmamız gerekecektir. Çünkü CloudFlare üzerinden eklenmediği taktirde dışarıya bu DNS’yi açık olarak göstermeyecektir.

directadmin a kaydı ekleme

Karşımıza gelen Kayıt ekleme açılır penceresi üzerinden Kayıt türünü düzenlemeniz gerek. Ad kısmına ise DNS ismimiz gerekmektedir. Örneğin: blog.hosinghocam.com şeklinde olacaktır. Bütün ayarları gerçekleştirdikten sonra “Ekle” butonuna tıklamamız yeterli olacaktır.

DirectAdmin üzerinden Alan Adı Eklemek için buradaki makalemize göz atabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir