DirectAdmin – Yönetici Yedek Alma

DirectAdmin Yönetici Yedek Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Panel üzerinden yönetici yedek alma için öncelikle yönetici yetkisinin sahip olduğu bir panel hesabımız olmalıdır. Bu yedek işlemi web site güvenliğiniz ve veritabanı güvenliğiniz için önemlidir. Bu uygulamaları çalıştıran sunucular bazen disk arızası veya diğer donanımlar bozulup sizi yarı yolda bırakabilirler.

Yedek işlemi için öncesinde admin paneline bağlanalım. Panele bağlanmak için sunucu ip adresinizin sonuna :2222 portunu yazarak giriş işlemi sağlayabilirsiniz.

Girdiğimiz bilgilerden yönetici yetkisine sahip olduğumuz için karşımıza direk yönetim ara yüzü gelecektir.

directadmin yönetici yedek alma

Sonrasında “Yönetici araçları” sekmesi altından “Yönetici Yedekleme ve Taşıma” seçeneğini seçiyoruz.

directadmin yedekleri

Yönetici yedekleri altından “Zamanlama” butonuna tıklıyoruz.

yedek alma seçeneği

“Yedek Zamanlaması” altından yedeklerini almak istediğiniz kullanıcıları seçtikten sonra “Sonraki Adım” butonuna tıklayarak diğer adıma geçebilirsiniz. Bu kısımda önemli olan şey alınacak yedek boyutunun diskin toplam boyutunu geçmemesidir. Aksi taktirde sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

directadmin yedek zamanlama

Bu kısımda “Ne Zaman” kısmında eğer anlık olarak alacaksanız “Şimdi” seçeneğini seçebilir. Eğer belirli bir zamanda yedek alacaksanız “Zamanlanmış Görev” seçeneğini seçebilirsiniz. Sunucu performansına göre haftada 3 kere yedek almanız önerilmektedir.

directadmin yedek konumu

Bu kısımda yerel olarak yedek alabilirsiniz sunucu içerisinde veya farklı bir sunucunun Filezilla hesabına yedek alabilirsiniz. Eğer farklı bir Filezilla hesabına yedek alacaksanız yedeğinizin boyutuna göre Firewall üzerinden ipnize izin vermeyi unutmayınız. Aksi taktirde sunucunuzdan gelen bağlantıları engelleyecek olup yedeklerinizi bozuk olarak alma imkanı vardır.

directadmin yedek alınacak kısımlar

Bütün işlemlerinizi bitirdikten sonra son ekrana getirecektir. Bu kısımdan neyi yedek olarak almanızı istediğinizi isteyecektir. Kısmi olarak yedeklerinizi alabilirsiniz. Bu işlemleri bitirdikten sonra “Zamanla” butonu yardımı ile yedek işlemlerini bitirebilirsiniz.

DirectAdmin panelinizi Türkçe yapmak için bu makalemizden yararlanabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir