Vesta SSL Let’s Encrypt Aktif Etme

SSL Nedir?

Vesta SSL aktif etme öncesinde SSL ne işe yaradığını bilmeniz gerekmektedir. SSL açılımı Secure Socket Layer’dir. Türkçe karşılığı ise Güvenli Giriş Katmanıdır. Bir siteye girdiğinizde Http:// yerine Https:// olarak giriyorsa SSL aktiftir. Secure Socket Layer sunucu ve kullanıcı arasında şifreli bir bağlantı sağlar ve kredi kartı bilgilerini, şifrelerini 3. şahısların göremeyeceği şekilde şifrelemektedir. Chrome, Safari gibi birçok tarayıcı artık SSL olmayan sitelere karşı güvenlik önemli olarak uyarı çıkarmaktadır. Aynı zamanda Google’de SSL aktif olmayan sitelere karşı kullanıcıları korumak için birçok işlev yapmaktadır.

SSL sertifikası olarak birçok yazılım mevcuttur. Bugün sizlere Vesta panel üzerinden ücretsiz kullanımı olan ve kurulabilen Let’s Encrypt’nin kurulumunu anlatacağız.

Vesta SSL Aktif Etme

Vesta üzerinde alan adımızda SSL aktif etmek için öncelikle vesta panele giriş yapıyoruz. Eğer nasıl gireceğinizi bilmiyorsanız hosting IP adresinizin sonuna :8083 portunu koyarak bağlanabilirsiniz.

Panele bağlandıktan sonra üst sekmeler aracılığı ile “Web” kısmına giriyoruz.

ssl alan adı

SSL aktif etmek istediğimiz alan adını buluyoruz. Burada görebileceğiniz gibi SSL Support kısmı pasif bir şekilde gözükmektedir. Alan adımıza “Düzenle” butonu yardımı ile ayarlarına giriş yapıyoruz.

vesta ssl aktif etme

SSL Support kısmının tikini aktif ettikten sonra Let’s Encrypt kullanacaksak bu tikini aktif etmemiz yeterlidir. Eğer farklı bir SSL sahipteniz bilgileriniz ile Key, Authority doldurduktan sonra “Kayıt Et” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

SSL aktif olduğu taktirde artık güvenliğiniz için https:// üzerinden giriş sağlayabilir ve kullanıcılarınıza giriş yaptırabilirsiniz. Fakat gene de http:// üzerinden de sitenize bağlanabilecektir. Bunun için .htaccess üzerinde komutlar girmeniz gerekmektedir.

Vesta Panel üzerinde alan adı eklemek için buradan makalemize ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir