DirectAdmin – Alan Adı Ekleme

DirectAdmin Üzerinden Alan Adı Ekleme?

Panel üzerinden alan adı eklemeniz için öncelikle sistem sahibi veya bayi hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Bu tür yetkilere sahipseniz ve alan adı limitiniz eklemeye müsait ise ekleme yapabilirsiniz. Alan adı eklendikten sonra DNS üzerinden domain adınızı bağlamanız gerekecektir. Aktif olması ortalama 24-48 saat arası sürebilmektedir.

Öncelikle ekleme yetkisi olan bir hesaba erişim sağlıyoruz. Erişim sağladıktan sonra ise karşımıza ara yüz gelecektir. Bu kısımdan “Hesap yönetim” sekmesi altından “Etki alanı yönetim” seçeneğini seçiyoruz.

directadmin alan adı ekleme

Etki alanı ekle paneli karşımıza gelecek. Panel üzerinden alan adı, bant genişliği ve disk ayarlarımızı yapabiliriz. Alan adımızı https:// ve http:// olmadan yazmamız gerekmektedir. Bant genişliği ise sitenin alabileceği trafik miktarıdır. Bu kısmı sunucu özelliklerinize göre doldurabilirsiniz. Sonrasında bu ayarlamalar bittikten sonra disk kısmı ise alan adının kullanacağı alandır. Bu bilgileri doldurduktan sonra eğer alan adında SSL aktif olmasını istiyorsanız “Güvenli SSL” seçeneğini seçip “Kayıt” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

YORUMLAR

  1. […] DirectAdmin üzerinden Alan Adı Eklemek için buradaki makalemize göz atabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir