Windows 11 İşlemci Desteklemiyor Hatası

Windows 11 İşlemci Desteklemiyor Hatası,

Microsoft firması 2021 tarihinde Windows 11 işlemcisini çıkarmasından sonra birçok bilgisayar kullanıcısı kullanmak istedi. Fakat işletim sistemi kaldırmayan bilgisayarlarda kurulumdan belli bir adım sonra “Windows 11 İşlemci Desteklemiyor” şeklinde hata almaya başladılar. Bu makalemizde bilgisayar özellikleri uygun olmasa bile Windows 11 kurulumunu anlatacağız.

Kurulum ekranında bilgileri doldurarak gittikten sonra belli bir adımda bilgisayar özelliklerimiz karşılamıyorsa,

Windows 11 İşlemci Desteklemiyor

Bu bilgisayar Windows 11’i çalıştıramaz hatası alacağız. Bu kısımda üst tarafta bulunan çarpı işaretine tıklıyoruz.

Windows 11 çalıştıramaz

Karşımıza uyarı ekranı gelecektir. Bu ekrandan “Çıkmak istediğinizden emin misiniz?” sorusuna “Evet” butonuna tıklayarak kurulumun en başına geliyoruz.

Windows 11 komut dosyası

Kurulumun en başına geldiğimiz zaman Shift + F10 seçeneği ile bilgisayarımızın komut yönetimini açıyoruz ve kayıt defterine gitmek için “Regedit” yazarak açıyoruz.

Windows 11 kayıt defteri

Bilgisayarımızın kayıt defteri açıldığı zaman HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Setup klasörlerini takip ederek dosyaya gidiyoruz.

Windows 11 Labconfig

Setup klasörüne sağ tıklayarak Yeni > Anahtar seçeneğini seçip LabConfig adında bir klasör açıyoruz. Sonrasında içerisine giriniz.

Windows 11 bypass

Girdiğimiz LabConfig klasörüne sağ tıklayarak Yeni > Dword 32 Bit Değeri seçeneğini seçiyoruz.

BypassRAMCheck, BypassCPUCheck, BypassTPMCheck ve BypassSecureBootCheck olarak 4 farklı Dword değeri oluşturacağız. Bunun sebebi bilgisayar özelliklerimiz yeterli olmadığından dolayı bu özellikleri kurulum aşamasında bypass etmemiz.

Bütün Dword değerlerini teker teker seçip “1” değeri yani aktif değerini girdikten sonra kayıt defteri ve komut penceresini kapatıp kuruluma devam edebiliriz. Eğer bu ayarları doğru şekilde yaptığınız taktirde Windows 11 işletim sistemi sorunsuz olarak kurulacaktır.

Diğer Windows makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir