DirectAdmin Mysql Veritabanı Oluşturma

DirectAdmin Mysql Veritabanı Oluşturma

Birçok web hosting uygulaması gibi DirectAdmin üzerinden de veritabanı oluşturabiliriz. Oluşturulan veritabanı PhpMyAdmin adlı web uygulaması tarafından yönetebiliriz ve ayarlamalar yapabiliriz. DirectAdmin MySQL veritabanı hangi alan adımız için kullanacaksak o DirectAdmin paneline giriş sağlıyoruz. Eğer directadmin paneline bağlanmayı bilmiyorsanız IP adresinizin sonuna :2222 portu ekleyerek bağlantı sağlayabilirsiniz.

Panele girdikten sonra “Hesap Yönetimi” sekmesi altındaki MySQL yönetimi seçeneğini seçiyoruz.

directadmin veritabanı

MySQL Yönetimi sekmesi altındaki “Veritabanı Yükle” seçeneğine tıklayıp yeni bir veritabanı oluşturabiliriz. Fakat elinizde çalışan bir veritabanı dosyası mevcut ise “Yedek Yükle” seçeneğinden yedeğimizi yükleyebiliriz.

directadmin veritabanı ekleme

Veritabanı Ekle kısmına girdiğimiz zaman karşımızda belli bir bilgiler isteyen pencere çıkacaktır. Bu pencere üzerinden Veritabanı adı ve Veritabanı Kullanıcı adını belirleyebilirsiniz. Eğer aynı Ad ve kullanıcı adı birbirinden farklı olacak ise “Veritabanı adı ile aynı” seçeneğini kaldırabilirsiniz. Sonrasında güvenilir bir şifre girdikten sonra “Veritabanı Ekle” butonu yardımı ile ayarları kayıt edebilirsiniz.

PhpMyAdmin üzerinden bağlanmak için “Ek Özellikler” sekmesi altındaki PhpMyAdmin butonu yardımı ile gidebilirsiniz.

cPanel üzerinden Mysql veritabanı oluşturma makalemize buradan bakabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir