Windows 11 Kurulumu

Windows 11 Kurulumu,

Microsoft firmasının son geliştirdiği Windows 11 işletim sistemi 5 Ekim 2021 tarihinde piyasaya sunulmuştur. İlk sunulduğu tarihte birçok açık içerdiği için kullanıcılar tarafından tercih edilmemesine rağmen güncellemelerden sonra Windows 10’dan geçişler artmıştır. Bu makalemizde bilgisayarınıza sıfırdan Windows 11 Kurulumu hakkında bilgi vereceğiz. Kurulum dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Windows kurulum dosyasını aktif ettikten sonra her windows sürümünde olduğu gibi burada da klavye ve dil seçeneklerini bize sunacaktır.

Windows 11 Kurulumu

Türkiye ve Klavye dilini seçtikten sonra Sonraki butonu ile diğer adıma geçiyoruz.

Windows 11 yükle

Eğer bilgisayarımıza ilk defa Windows 11 kuruyorsak “Şimdi Yükle” butonunu seçiyoruz. Eğer sistem dosyalarınız bozulduysa Bilgisayarınızı onarın seçeneğini seçiyoruz.

Windows 11 lisans

Bu adımda Windows 11 lisans anahtarı isteyecektir. Resmi Microsoft sitesinden ücretli şekilde satın alabiliriz veya “Ürün anahtarım yok” seçeneği ile devam edebiliriz.

Windows işletim sistemi

İşletim sistemlerinden Pro’yu seçiyoruz. Siz hangi işletim sistemini isterseniz ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz.

Microsoft sözleşmesi

Her Microsoft kurulumda olduğu gibi sözleşme onaylamamızı isteyecektir. Sözleşmeyi onayladıktan sonra “Sonraki” seçeneği ile devam edebiliriz.

Windows 11 kur

Bilgisayarımıza ilk defa kurulum yapacağımız için “Özel: Yalnızca Windows’u yükle” seçeneğini seçiyoruz. Bu seçenek sistem dosyaları kurarak bilgisayarımıza Windows 11 işletim sistemi yükleyecektir.

Windows 11 disk seçimiz

Bir sonraki adımda işletim sistemimizin kuracağı diski soracaktır. Bu kısımda diskleri biçimlendirebiliriz veya bir disk seçip yükleyebiliriz.

Windows 11 Kurulumu

Bütün ayarları doğru yaptığımız taktirde kuruluma başlayacaktır.

Kurulum bittikten sonra “Hizmetler başlatılıyor” ekranı gelecektir. Bu süreçte bilgisayarımız birden fazla şekilde açılıp kapanabilir.

Windows 11 Kurulumu Kişisel Ayarlamalar

Bilgisayarımız açılıp kapandıktan sonra işletim sistemi sorunsuz şekilde kurulduysa kişisel ayarlarımız için bize seçenekler sunacaktır. Bu seçenekleri kendimize göre düzenleyebiliriz.

İlk başta seçtiğimiz dil seçenekleri sayesinde bilgisayarımız önerilen ayarları karşımıza çıkarmaktadır. Yaşadığınız ülkeye göre seçip devam edebiliriz.

Eğer bilgisayarınıza bağlı bir klavye mevcut ise otomatik algılayacaktır. Fakat yanlış algılandıysa manuel olarak değiştirebilirsiniz.

Bu adımda ek klavye seçeneklerini gösterecektir. İkinci bir klavye kullanmıyorsanız “Atla” seçeneği ile devam edebilirsiniz.

Kurulum dosyasını indirdiğimiz tarihten sonra güvenlik açıkları veya açıklar konusunda güncellemeler verilmiş olabilir. Bu kısımda en son güncellemeleri denetleyip yükleyecektir.

Bu ekranda bilgisayarımızın ismini giriyoruz. Kullanacağınız programlar veya sistemler konusunda Türkçe karakterler kullanmamaya özen gösteriniz.

Bilgisayarımızın hangi amaçla kullanacağını bu kısımdan ayarlayabiliriz. Eğer “Kişisel kullanıma yönelik ayarlama” yaparsak Microsoft hesabımız ile tam yetkiye sahip olacağız. İş veya okul için ayarladığımız taktirde kurumda bulunan IT bölümü tam yetkiye sahip olacaktır.

Eğer Microsoft hesabımız var ise bu bilgiler ile bilgisayarımızı mail üzerinden yönetebiliriz. Bu adım aynı zamanda Microsoft programlarını özelleştirmenize işe yarayacaktır. Eğer bir Microsoft hesabınız mevcut değil ise Oturum açma seçenekleri kısmından hesapsız açmayı ayarlayabilirsiniz.

Bilgisayarımız için güvenlik ayarlarını özel olarak yapılandırabilir veya varsayılan olarak devam edebiliriz.

Bütün adımlar bittiği taktirde bilgisayarımız kurulmuş ve kullanıma hazırdır.

Windows hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir