Windows 10 Sistemi Kurulumu Nasıl Yapılır

Windows 10

Microsoft firması tarafından 29 Temmuz 2015 tarihinde genel dağıtıma çıkarılmıştır. Windows 10 sürümü çıkarıldıktan sonra firma Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına ücretsiz yükseltme imkanı sunmuştur. Windows 10 işletim sisteminin Microsoft tarafından desteği günümüze kadar sürmektedir. İşletim sisteminin diğer sistemlerden farkı mobil olarak da geliştirilmiş olmasıdır. Bu makale üzerinden Windows 10 sistemi kurulumu göstereceğiz.

Windows 10 Sistemi Kurulumu

Microsoft firmasının resmi sitesi üzerinden indirdiğimiz ISO dosyasını okutuyoruz. ISO dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

windows 10 sistemi kurulumu

Windows 10 işletim sisteminde Türkçe dil desteği mevcuttur. Özelleştirilmeleri yaptıktan sonra “İleri” butonu ile bir sonraki adıma geçiyoruz.

windows 10 sistemi yükle

Bilgisayarımıza sistemi kurmak için “Şimdi Yükle” seçeneğini seçiyoruz. Eğer öncesinde Windows 10 sistemi kuruluysa ve dosyalarınızda bozukluk varsa “Bilgisayarınızı onarın” seçeneği yardımı ile onarabilirsiniz.

microsoft lisans sözleşmesi

Microsoft’un her sürümünde olduğu gibi bu sürümünde de özel bir lisans sözleşmesi vardır. Bu sözleşmeyi okuduktan sonra “Lisans koşullarını kabul ediyorum” seçeneğini seçip adımı geçebilirsiniz.

windows 10 format

Windows 7 ve Windows 8 sürümü kullandığınız taktirde “Yükselt” seçeneğini seçebilirsiniz. Bu seçenek seçildiğinde kişisel dosyalarınıza zarar vermeden sadece bilgisayarınızın Windows sürümünü yükseltecektir. Sıfırdan kurulum yaptığımızdan dolayı “Özel: Yalnızca Windows’u yükle” seçeneğini seçiyoruz.

windows 10 disk ayarları

Bilgisayarımızda bulunan donanımsal diskleri listeleyecektir. Bu listeden Windows 10 işletim sisteminin kurulmasını istediğimiz diski seçeceğiz. Eğer disk boyutunuz yüksek ve sanal olarak bölümlemek istiyorsanız “Yeni” seçeneği ile bölümleme yapabilirsiniz.

windows 10 sistemi yükleme

Bütün adımları geçtikten sonra Windows kopyası diskinize kurulacaktır. Bu kurulum sonrası kişisel ayarlarımızın girilmesi istenecektir. Windows yüklenmesi bilgisayar hızınıza bağlı uzun veya kısa sürebilir.

Kişisel Ayarlamalar
windows 10 konum

Seçtiğimiz dile bağlantılı olarak Windows otomatik olarak bir bölge atayacaktır. Eğer bölgeniz yanlış ise mause yardımı ile seçebilirsiniz.

windows 10 klavye seçimi

İlk başta seçtiğimiz şekilde klavyemizi gene Türkçe Q klavye olarak seçip “Evet” butonuna tıklıyoruz.

windows 10 sistemi ikinci klavye

Bilgisayara bağlı ikinci bir klavye düzeni mevcutsa genellikle kurumsal firmalarda bu şekilde Türkçe F klavye mevcut. İkinci bir klavye düzeni ekleyebilirsiniz. Fakat kişisel bilgisayarlarda kullandığınız klavyeden başka klavye kullanmıyorsanız bu adımı atlayarak geçebilirsiniz.

windows 10 kurum

Bu adımda iki seçenek vermektedir. Eğer bir kuruluşa ait bir kurulum yapıyorsanız “Kuruluşa yönelik ayarlama” yapabilirsiniz. Çünkü bu seçeneği seçtiğiniz taktirde bilgisayarınızda Windows’un kuruluş için eklentilerine ulaşma imkanınız olacaktır. Kişisel bir bilgisayar kullanıyorsanız “Kişisel kullanıma yönelik ayarlama” seçeneği ile devam edebiliriz.

windows 10 email

Windows 7 ve önceki sürümlerde manuel olarak bir kullanıcı adı ve şifre atayabiliyorduk. Fakat Windows’un yeni sürümleri ile birlikte Microsoft mail hesabımız ile şifre işlemlerimizi sağlayabiliriz.

windows 10 pin oluşturma

Microsoft hesabınızın şifresi 3. Şahıslar erişebilme imkanı olduğundan dolayı uzun olacaktır. Windows personeli bu durumu göz önüne aldıktan sonra PIN sistemi entegre etmiş bulunmaktalar. PIN oluştur seçeneği ile kısa bir PIN oluşturup bilgisayarınızı her aktif ettiğinizde bu pin ile erişebilirsiniz.

pin oluşturma

PIN oluşturmada sayılar, harfler veya simgeler kullanabilirsiniz. Bir PIN belirledikten sonra “Tamam” butonu ile kayıt ediyoruz.

windows 10 gizlilik ayarları

Cihaz ayarlarından güvenliğiniz için bazı eklentileri kapatabilirsiniz. Bu ayarlamaları yaptıktan sonra “Kabul Et” butonu ile bir sonraki adıma geçiyoruz.

deneyim özelleştirme

Bu adımda deneyimlerimizden yola çıkarak bize ipuçları, reklamlar veya benzeri teklifler sunulacaktır. Bu deneyim ayarlarını istemiyorsanız “Atla” butonu ile pasif duruma getirebiliriz.

windows android kullanımı

Windows 10 işletim sisteminin diğer Windows sürümlerinden farkı mobil olarak da kullanılabilmesidir. Android telefonunuz mevcut ise “Daha sonra anımsat” seçeneği ile kurulum bittikten sonra telefonunuzu bağlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzun bağlanmasını istemiyorsanız “Hayır, teşekkürler” seçeneğini seçebilirsiniz.

windows ara yüzü

Bütün kurulumlar bittikten sonra yenilenmiş Windows ara yüzü ile bilgisayarımız aktif olacaktır.

Windows hakkındaki makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir