Terra Nedir? LUNA Coin Nedir?

Terra Nedir? LUNA Coin Nedir?

Terra nedir, Terra kripto para projesinin geliştirmesi Ocak 2018 senesinde başlamıştır. Ardından resmi olarak Nisan 2019 senesinde piyasaya sunulmuştur. Terra Coin stablecoin (stabil) özelliği taşımaktadır. Terra Coin kendini Dolar, Güney Kore Won’una, Moğolistan tuğriğine ve Uluslararası Para Fonu’na sabitlenmiş kripto paralar sunmaktadır. LUNA (Terra) kripto para biriminin geliştiricileri Daniel Shin ve Do Kwon’dur. Resmi web sitesi terra.money

Terraform Labs. Ve Terra Coin

Terra coin arkasındaki güçlü şirketlerden biri de Terraform Labs.’dır. Terraform Labs’ın CEO’luk görevini Terra Coin’in kurucularından olan Do Kwon üstlenmektedir. Şirketin merkez ofisi Güney kore ülkesinin Soul şehrinde bulunmaktadır. Ocak 2018 senesinde lansmanı yapılan Terra kısa zamanda 40 milyon kullanıcıya ulaşmış olup Terraform Labs. Çalışmalarında yardımcı olmuştur.

terra coin nedir

Terra (Luna) Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Luna Coin diğer kripto para birimleri gibi madencilik yapılabilmektedir. Bu madencilik için özel donanımlardan yanı sıra ev ortamında barındırılan ve elektrik tüketen donanımlarla da yapılabilmektedir. Fakat her geçen gün mining yapan takipçi sayısı arttıkça kazım oranları düşmekte ve kazançlı olmaktan çıkmaktadır. Ev ortamında bulunan donanımlardan ekran kartı, işlemci yolu ile madencilik yapılabilmektedir. Fakat maliyet konusunda gider fazla olduğundan dolayı kar etme olasılığınız çok düşük olacaktır.

Yatırımcıların Gözünde Terra

Terra kripto para birimi çıktığından itibaren lansman itibariyle birçok firma ve yatırımcının gözüne girmiş durumdaydı. Aynı zamanda Terra, HashKey Digital Asset Group, Divergence Digital Currency Fund ve Huobi Capital olmak üzere yatırımcılardan 57 milyon dolarlık fon toplamıştı. Bu miktar Temmuz ayında paylaşılan verilere göre 150 milyon dolara yakın ulaşmış durumdadır.

terra ve luna borsa

Terra (Luna) Coin Piyasaya Arz

Luna piyasaya arz edildiği tarihte satışa 385.245.974 Luna sunulmuştu. Bu üretilen kripto para birimin %10’u Terraform Labs için, %20’si çalışanlarına, %20’si Terra Alliance için, %20’si fiyat istikrarı için rezerv, %26’sı proje destekçileri için ve aynı zamanda %4’ü ise başlangıç likiditesi için ayrılmıştır. Doge ve benzeri coinler gibi limitsiz üretimi yoktur. Fiyat istikrarı ve stabil bir coin olmak için %20 rezervi kullanmayı planlamaktadır. Bundan dolayı Terra için işlerin bir süre daha sıkıntısız gideceği ve ilk 100 popüler coin içerisinde kalacağı kesin gibi görünmektedir.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Solana hakkındaki makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 31, 2021

LiteCoin Nedir? LTC Nedir?

Eylül 14, 2021

THETA Coin Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir