Ripple Nedir? XRP Nedir ?

Ripple Nedir?

Ripple Nedir ? 2012 senesinde internet üzerinde ödeme protokolü olarak ortaya çıkmıştır. Ripple uygulamasının kurucusu Ripple Labs.’dır ve sistem C++ programlama dili ile kodlanmıştır. Aradan uzun süre geçtikten sonra Ripple Labs. 30 Temmuz 2020 tarihinde XRP piyasaya sürdü. Sonra XRP kısa süre içerisinde popüler kripto para birimleri arasında yerini almıştır. Ripple (XRP) resmi web sitesi xrpl.org

Ripple (XRP) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Diğer kripto paralarının aksine XRP madenciliği yapılamaz. XRP, Ripple Labs. Bağlı olmakla birlikte piyasaya Ripple değerini de bu şirket belirlemektedir. Ripple Labs. 100 milyar adet XRP üretmiş olsa da sonra 40 milyar adet XRP piyasaya sunulmuştur.

ripple nedir

Ripple (XRP) – SEC Davası Nedir?

XRP satışlarını yasa dışı yollarla yaptığı gerekçesi ile Amerika Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu 2020 yılı aralık ayında dava açmıştı. Kripto paralarda olduğu gibi XRP’de bu haberden sonra dikey yönlü bir düşüş yaşamıştı. Dava sonucunda karar XRP’nin aleyhinde karar verilmesinden sonra XRP bugün ki değere ulaşmış oldu.

ripple davası

Ripple (XRP) Yatırım Yapan Şirketler Hangileri?

Kripto para birimi son 3 senede Dünya vatandaşları tarafından artık geride bırakılmaz bir para birimi olmuştur. Bu durumdan sonra harekete geçen bazı firmalar ve şirketler kripto borsasına yatırımlarda bulunmaya başlamışlardı. Ripple (XRP)’de bu yatırımları alan kriptolardan biri oldu. Ripple para birimine yatırım yapan firmalar şunlardır. Accenture, Andreessen Horowitz, CME Ventures, Core Innovation Capital, Google Ventures, Santander InnoVentures, SBI Group, SCB Digital Ventures, Seagate ve Standart Chartered

Liquid Borsası ve Çalıntı XRP’ler

Japon merkezli olan Liquid borsası bir hack saldırısına uğradı. Aradan geçen süre sonrasında 11 Milyon Adet XRP, 10 Milyon TRX, 100’lerce Bitcoin ve Ethereum’da dahil olmak üzere 80 milyon dolarlık kripto para aktarıldı. Bu haberden sonra kripto para borsasında düşüşler yaşanmıştır. Borsa Twitter üzerinden bu olayı doğruladı ve cüzdanlara aktarıldığını belirtti.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Kripto makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 27, 2021

Chiliz Nedir? CHZ Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir