Avalanche Nedir? AVAX Nedir?

Avalanche Nedir? AVAX Nedir?

Avalanche nedir, Avalanche ağ 2020 senesinin Eylül ayında piyasaya sürülmüştür. Geliştiricileri Ava Labs firmasının kurucusu Emin Gün Sirer tarafından üstlenmektedir. Avalanche projesi, %51 saldırılardan karşı korunmaktadır. Bu koruma kullanıcılarına avantaj sağlamaktadır. Son günlerde yaşanan borsalardaki saldırılardan dolayı bu gereksinim kullanıcılar tarafından aşırı derecede hissedilmişti. Avalanche diğer kripto para birimlerinden ayrı olarak klasik bir blok zinciri üzerinden ilerlemez geliştirilmiş olan bir alt ağ olarak tasarlanmıştır. Resmi sitesi avax.network

Avalanche Nedir

AVAX Kurucusu Emin Gün Sirer Kimdir?

Emin Gün Sirer, Türk-Amerikalı bir bilgisayar bilimcisidir. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan Emin Gün Sirer Robert Koleji, Princeton Üniversitesi, Washington Üniversitesinde eğitimini tamamlamıştır. AVAX projesinden önce Cornell Üniversitesinde, AT & T Bell Labs ve NEC kurumlarında çalışmalar sürdürdü. Avalancheprojesi ile birlikte tanınan bir bilgisayar bilimcisi olmuştur. Avalancheprojesi ilk olarak Maofan Yin, Kevin Sekniqi ve Emin Gün Sirer tarafından yürütülen araştırma ile Cornell Üniversitesinde fikir ortaya atılmıştır.

Avalenche Madenciliği Nasıl Yapılmaktadır?

Diğer kripto para birimlerinin aksine AVAX kripto parasının madenciliği yapılmamaktadır. Poldakot’ta olduğu gibi Staking yolu ile bir ödül sistemi mevcuttur. AVAX Cüzdanına sahip olduğunuz taktirde içerisinde AVAX bulundurduğunuz birim kadar hediye almaktasınız. Staking için iki tür mevcuttur. Validatör ve Delegatör, Validatör olduğunuz taktirde cüzdanınızda 2 bin AVAX’a sahip olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Validatör olmayı kabul ettiğinizde staking bitine kadar cüzdanınız kitlenecektir. Deligatör olduğumuz taktirde ise bir miktar ücret ödemeniz gerekmektedir.

Avalenche madenciliği

AVAX Kripto Para Projesine Yatırım Yapan Şirketler

Diğer kripto para birimlerinden farklı teknoloji ve altyapı olacağı zaman yatırımcılar bunlara göre projeleri desteklemektedir. AVAX projesi ise diğer kripto para birimlerinden farklı olacağı tahmin edildiğinden dolayı 12 Milyon Dolarlık özel satışı için birçok firma yatırımda bulunmuştur. Aynı zamanda bu firmalardan bazıları Galaxy Digital, Bitmain, Initialized Capital, NGC Ventures ve Dragonfly Capital’dir.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Kripto makalelerimize buradan inceleyebilirsiniz.

Ağustos 29, 2021

Solana Nedir? SOL Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir