Polkadot Coin Nedir? DOT Coin Nedir?

Polkadot Coin Nedir? DOT Nedir?

Polkadot Coin Nedir, Gavin Wood tarafından geliştirilmiş bir kripto para birimidir. Yazılım dili olarak Rust dilini kullanmıştır. Günümüzdeki geliştiricileri Parity Techonologies, Chainsafe System ve Soramitsu’dur. Resmi web sitesi polkadot.network

DOT adlı token 2017 senesinde ICO ile piyasaya sürülmüştür. ICO sonrası piyasaya 10.000.000 DOT daha sürülmüştür. Daha sonra sürülen miktarlarla birlikte 937.000.000 DOT dolaşımda mevcuttur.

Polkadot Geliştiricisi Gavin Wood Kimdir?

Gavin Wood, Nisan 1980 senesinde İngiltere’de doğmuştur. Ethereum kripto para biriminin kurucu ortağı ve yazılımcıdır. Ömrü boyunca birçok yazılım ve proje geliştirmiştir. Fakat Gavin Wood’un tanınmasını sağlayan projeleri Polkadot kurucu ortaklığı, Parity teknoloji başkanı ve Ethereum projesi ile tanınmıştır.

Polkadot Çevre Dostu Coin

Polkadot, diğer coinlerden yanı sıra çevre dostu coin olma özelliği taşımaktadır. Elon Musk’un ve diğer iş insanlarının çevre dostu coinlerini destekleyeceğini belirttikten sonra 2021 senesi içerisinde değeri 5 kat artmış bulunmaktadır.

Poldakot nedir

Polkadot ve Elon Musk

Elon Musk DogeCoin hakkında açıklamalarından ve çevre dostu coinlere geçeceğinden bildirdikten sonra Doge’ye desteğini Twitter üzerinden bildirmişti. Bu durum üzerine bir takipçisinin “Ethereum 2.0, Cardano, Solana, Polkadot, IOTA ve diğer düşük ağ ücretleri ile birlikte ölçeklenmeye çalışıyor. Bunların yerine Doge’yi seçmenizin nedeni nedir?” şeklinde sorusuna yönelik Elon Musk, “DogeCoin’in köpekleri ve mimleri var. Ancak diğerlerinin yok.” Şeklinde açıklamada bulunmuştur.

DOT Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

DOT Coin diğer coinlerle benzerlik göstermediği gibi madencilik anlamında da göstermemektedir. Polkadot’ın bir madenciliği mevcut değildir. Fakat takipçileri ve mining işlemi ile uğraşan kişiler için geliştirdiği sistem mevcuttur. Bu sistem ne kadar DOT satın alırsanız Stake ile birlikte o kadar kazanmanıza yol açmaktadır. Bu durum diğer coinlerden nazaran Polkadot’un çevre dostu coin olarak anılmasına yol açmaktadır.

dot coin nedir

Polkadot Stake Nedir?

Stake yani Staking belirli bir kripto para birimini desteklemek için cüzdanınızda tutup transfer etmemeye verilen addır. Polkadot gibi belirli coinler bu durumlarda sizlere rezervde tutuğunuz birim oranında hediyeler vermektedir. Bu durumu herhangi bir bankada vadeli hesapta tutulan paranın faiz alması işlemine benzetebilirsiniz.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Diğer kripto makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 29, 2021

Solana Nedir? SOL Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir