Vesta Veritabanı Oluşturma Nasıl Yapılır?

Vesta Veritabanı Oluşturma Nasıl Yapabilirim?

Diğer birçok hosting paneli gibi Vesta Panelinde kendine ait veritabanı sihirbazı bulunmaktadır. PHP ve diğer kodlamalı web siteleri kullanmak istediğiniz taktirde illaki aynı sunucuda veritabanı ihtiyaç duyarsınız. Bu makale üzerinde vesta veritabanı oluşturma ve PhpMyAdmine nasıl bağlanır konularını işleyeceğiz. cPanel üzerinden veritabanı konumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle VestaCP kurulu olan panelimize giriş yapacağız. Vesta panele IP adresinizin sonuna :8083 portunu ekleyerek giriş sağlayabilirsiniz.

Sonrasında menü üzerindeki “DB” seçeneğine tıklıyoruz.

vestapanel veritabanı ekleme

DB kısmına girdikten sonra panelin test için oluşturmuş olduğu admin_default veritabanı gözükecektir. Eğer isterseniz bu veritabanını kullanabilir veya kendiniz oluşturabilirsiniz.

Kendiniz oluşturmak için “Veritabanı Ekle” simgesine tıklayıp Veritabanı ekleme kısmına geçebiliriz.

vesta veritabanları

Veritabanı ekle sekmesine geçtikten sonra Veritabanı kısmı veritabanı ismini ne istiyorsanız ona girerek olacaktır. Unutmayın admin_ şeklinde olacaktır veritabanı isminiz. Kullanıcı adı veritabanınızın kullanıcı ismidir en fazla 16 hane olacak şekilde isim verebilirsiniz. Şifre kısmı ise veritabanı şifrenizdir. Sitenizi bağlayacağınız veya PhpMyAdmin üzerinden işlem yapacağınız zaman bu şifre size lazım olacaktır. Şifre oluştur seçeneğinden zorlu bir şifre oluşturabilirsiniz.

vesta veritabanı oluşturma

Bütün işlemlerinizi bitirdikten sonra “Ekle” butonuna tıklarsanız veritabanı oluşacaktır. Sonrasında menü üzerinde bulunan DB kısmına tıklayıp sekmelerden PHPMYADMIN adresine tıklayıp PhpMyAdmin paneline bağlanabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir