Hacklink Nedir?

Hacklink kavramı henüz internet ortamında yeni yeni duyulmaktadır. Bir sitenin baclink almasına benzeyen hacklink almakta siteye birçok avantaj ve dezavantaj sağlamaktadır. Öncelikle hacklink nedir bahsedip akabinde ise avantaj ve dezavantajlarına değineceğiz.

Hacklink Nedir?

Hacklink, herhangi bir internet sitesinin sahibin haberi olmadan tamamen illegal yollarla sağlandığı backlink işlemidir. Bir internet sitesini hackleyip veri tabanına sızarak backlink alınması bazen mümkün olmaktadır. Bu durum sitede açık bulunması ile sağlanır.

Hacklink almak backlink almanın aksine illegal ve asla tavsiye edilmeyen bir yoldur. Doğru bir şekilde yapılması durumunda hacklink, backlinke oranla çok daha fazla avantaj sağlamaktadır. Ama tam aksine hacklink alınacak sitenin başında tecrübeli birisi varsa bu durumda sizin sitenizi spam cezası almaya kadar götürebilir. Hatta spam cezası ile kalmayıp mahkememe şikayet etmesi durumunda para cezası bile alabilirsiniz.

hacklink nedir

Hacklink Avantajları ve Dezavantajları

Hacklinkinde tıpkı backlink gibi avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Her ne kadar önerilen bir yöntem olmasa da hacklinkin avantajları şu şekildedir:

  • Yüksek otoriteye sahip sitelerin, yüksek ziyaretçi alan sayfalarına sizin sitenizin link yerleşimi yapıldığı için çok daha hızlı bir yükseliş trendine giriş yaparsınız.
  • Çok daha uygun fiyatlara, daha güçlü bir backlink almış olursunuz.
  • Site sahibi anlayasıya kadar arama motorlarının botları devamlı olarak sitenizi ziyaret ederek tarar ve ekstra SEO puanı kazandırır.

Tabi ki bu avantajlarının yanı sıra birçok dezavantajı da bulunmaktadır. Hacklinkin dezavantajları ise şunlardır:

  • Site sahibinin farketmesi durumunda, şikayet etmesi ile birlikte ceza alma ihtimaliniz çok yüksektir. Arama motorlarından indeks engeline kadar gitmektedir.
  • Hacklinkin sitede kaldığı sürece avantaj sağladığı görülsede, site sahibi tarafından fark edilip kaldırılmasıyla birlikte mükemmel bir düşüş trendine düşülür. Buda sitenin %50’ye yakın tıklama ve kazanç kaybına sebebiyet verir.
  • Açığa çıkması durumunda siteye olan güven faktöründe azalma yaşanır.
hacklink dezavantajları

Hacklinkler çoğunlukla Alexa sıralaması, DA (Alan Adı Otoritesi) ve PA (Sayfa Otoritesi) değerleri, backlink sayısı ve SEO değerleri yüksek olan internet sitelerinden alınır. Dikkat edilmesi durumunda avantajları maddelerde olduğu gibi, dezavantajları da oldukça tehlikelidir.

Web sitenizin yükselmesine etki edecek diğer makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Eylül 26, 2022

Alt Alan Nedir?

Eylül 8, 2022

Sunucu Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir