LiteCoin Nedir? LTC Nedir?

LiteCoin Nedir?

Litecoin nedir, 2011 senesinde çıkarılmış bir altcoin’dir. Bitcoin çıkarıldıktan sonra ortaya çıkan Litecoin ilk altcoin olma özelliğini taşımaktadır. Yaratıcısı Charlie Lee tarafından 84 milyon adet tarafından üretilmiştir. Herhangi bir merkezi yoktur. Bitcoin ve Litecoin arasındaki en büyük fark ise daha hızlı işlem hacminin olması transfer ve işlem ücretlerinin düşük olmasıdır. Resmi web sitesi litecoin.org

LiteCoin Teknolojisi Nedir?

Litecoin, Açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Blockchain üzerine kurulu bir mimarisi vardır. Bitcoin aksine Litecoin blok oluşturma hızı daha fazladır.

litecoin nedir

LiteCoin Madenciliği

Diğer coinler gibi Litecoin’de madenciliğe imkan sağlamaktadır. Fakat zaman içerisinde artan piyasa hacmi ve madencilik işlemleri fazlalaştığından dolayı kazım işlemleri artık git gide daha zorlaşmaktadır. Madencilik gibi ASIC cihazlar olduğu gibi ev ortamında kurulabilecek Ekran kartı veya işlemci cihazları ile de mining yapılabilmektedir.

LiteCoin Ekran Kartı Madenciliği

LiteCoin madenciliğini ekran kartı üzerinde de yapılabilmektedir. Fakat son günlerde artan kripto popülerliği ile birlikte ekran kartları fiyatları yükselmiş durumdadır. Aynı zamanda evde yapılan bir mining elektrik tüketimi konusunda sıkıntılar çıkabilmektedir. Kullanılan ekipmanların ise arızalanma veya ömürlerinin azalma sorunları da göz önünde bulundurulmalıdır.

litecoin madenciliği

LiteCoin Geleceği Nedir?

Ünlü milyarder Mark Cuban DogeCoin desteğinden sonra LiteCoin destek vereceğini açıkladı. NBA takılarından Dallas Mavericks takımının çevrimiçi mağaza üzerinden Litecoin ile alışveriş yapabileceklerini açıkladı. Daha önceleri BTC, BCH, ETH, USDC ve DOGE gibi kripto paralar ile alışveriş imkanı sunan takım LiteCoin’i de kabul ederek ödeme yöntemlerini genişletti.

litecoin geleceği

LiteCoin Ödeme Yöntemleri

Dallas Mavericks takımı öncesinde Litecoin kripto para birimini kabul eden bazı firmalar ve tedarikçiler mevcuttu. Bunlardan bazıları Alman Modaevi Philipp Plein twitter üzerinden duyurmuştu. Diğer bir Litecoin’i kabul eden tedarikçiler ise BitPay ve Newegg’dir. Kripto para popülerliği arttığı sürece Dünya üzerindeki birçok firmanın da kabul edeceği değişmez bir gerçektir.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

Kripto makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 26, 2021

Ripple Nedir? XRP Nedir ?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir