Bant Genişliği Nedir?

Bant Genişliği Nedir?

Bant Genişliği Nedir Bant genişliği, hesaplamada, belirli bir yol boyunca maksimum veri aktarım hızını ifade eder. Genellikle bit/saniye (bps) cinsinden ölçülür. Bir bilgisayarın dahili veri yolu bant genişliği, verileri sistem içinde taşıma hızıdır. Terim ayrıca, belirli bir ağ yolu boyunca maksimum veri aktarım hızı olan ağ bant genişliğini tanımlamak için kullanılır.

Kullanılan kablo tipi, kablonun uzunluğu, sinyal gürültüsü ve parazit ve genel ağ tıkanıklığı dahil olmak üzere çok çeşitli faktörler bant genişliğini etkileyebilir. Kullanılabilir bant genişliği miktarı, internet hizmetiniz için ne kadar ödediğinize de bağlıdır.

Genel olarak, daha akıcı video akışına, daha hızlı dosya indirmelerine ve daha hızlı yanıt veren çevrimiçi oyunlara izin verdikleri için daha yüksek bant genişlikleri daha iyidir.

Farklı bant genişliği türleri

Bant genişliği, veri aktarım hızı veya belirli bir zaman diliminde (genellikle bir saniye) bir noktadan diğerine taşınabilen veri miktarını ifade eder. Genellikle bit/saniye (bps) olarak ölçülür. Bant genişliği, bir sinyaldeki en yüksek ve en düşük frekanslar arasındaki farktır.

Bant genişliği terimi ayrıca daha genel olarak bir bağlantının hızını veya verimini belirtmek için kullanılır. İnsanlar geniş bant hakkında konuştuklarında, genellikle saniyede en az 256 kilobit (Kbps) indirme hızına sahip yüksek hızlı İnternet erişiminden bahsediyorlar.

Farklı bant genişliği türleri vardır:

Simetrik Bant Genişliği: Hem yükleme hem de indirme hızlarının eşit olduğu zamandır. Bir örnek, genellikle konut hizmetlerinden daha kaliteli bağlantılara sahip olan iş internet hizmeti olabilir.

Barındırma sağlayıcıları bant genişliğini nasıl kullanır?

Bant genişliği, başarılı bir web sitesi tarifinde önemli bir bileşendir. Belirli bir süre içinde bir noktadan diğerine ne kadar veri aktarılabileceğinin bir ölçüsüdür ve barındırma sağlayıcıları için çok önemlidir, çünkü müşterilerinin web sitelerinin içeriğine hızlı ve kolay bir şekilde erişebilmeleri gerekir.

Barındırma sağlayıcıları için önemli olan iki tür bant genişliği vardır: genel ve özel. Genel bant genişliği, sunucunuz ve genel internet arasında aktarılabilen veri miktarıdır. Özel bant genişliği, sunucunuz ile barındırma sağlayıcınızın ağındaki başka bir sunucu arasında aktarılabilen miktardır.

Çoğu barındırma sağlayıcısı her iki tür bant genişliği sunar, ancak her birinin miktarı seçtiğiniz pakete göre değişir. Web siteniz ne kadar fazla trafik alırsa, ziyaretçilerinizin içeriğinize her zaman hızlı ve kolay bir şekilde erişmesini sağlamak için o kadar fazla bant genişliğine ihtiyacınız olacaktır.

Sitemize GOOGLE‘dan ulaşabilirsiniz.

Eylül 22, 2022

Sunucu Tipleri Nedir?

Eylül 11, 2022

C Panel Nedir?

Eylül 14, 2022

Sanal Sunucu Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir