Vesta – Kullanıcı Şifre Sıfırlama

Vesta Panel üzerinden kullanıcı şifre sıfırlama konusunda ihtiyacınız olan SSH erişimidir. Eğer SSH erişiminiz yok ise hizmet aldığınız firmaya danışmanızı öneririz. Bu makale üzerinde yönetici yetkilerine sahip kullanıcıların veya panel sahiplerinin unuttukları şifreyi kolayca sıfırlamayı göstereceğiz. Eğer henüz Vesta panel sahibi değilseniz bir önceki konumuzdan Vesta – CentOS Kurulumu konusundan bilgi alabilirsiniz.

VestaCP üzerinden kullanıcı şifre sıfırlamak aşırı kolaydır. Bu sıfırlama için öncelikle SSH bilgilerine sahip olmalısınız. Bağlantı bilgilerine sahip iseniz PuTTy programı aracılığı ile bağlantı sağladıktan sonra

v-change-user-password admin adminsifresi

Komutu aracılığı ile kullanıcı şifrenizi sıfırlayabilirsiniz bu kısımda “admin” ismi panel üzerindeki kullanıcı adınızı ifade etmektedir. “adminsifresi” ise değiştirdiğinizde mevcut olan şifredir. Bu şifreyi 16 karakterden en az bir sayı, bir büyük harf, bir küçük harf ve bir sembol şeklinde olmalıdır. Bu şifre kriterlerine uymanız BruteForce gibi programlar ile şifrenizin kırılıp önemli bilgilerinizin ele geçirilmesine olacaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir