cPanel Domain Nasıl Eklenir?

cPanel Domain Nasıl Eklenir?

Domain eklememiz için öncelikle WHM veya Reseller hesabımız olması gerekmektedir. Bu hesaplardan biri mevcut ise panele bağlanabilirsiniz. Fakat unutulmaması gereken konulardan biri lisans konusudur. Lisansınız kaç alan adına izin veriyorsa o kadar alan adı ekleyebilirsiniz sınırı geçmeniz durumunda cPanel domain eklenmesine izin vermeyecektir.

WHM panele giriş yapıyoruz. Manage Your Accounts sekmesi altında “Yeni Bir Hesap Oluştur” kısmı mevcuttur. Eğer bu kısım sizde mevcut değil ise sağ taraftaki arama kısmından aratabilirsiniz.

cpanel domain ekleme

“Yeni Bir Hesap Oluştur” kısmına girdikten sonra karşımıza 6 bölüm gelmektedir. Bunlar etki adı bilgileri, paket, ayarlar, posta, satıcı ayarları ve son olarak dns ayarları.

Etki Adı Bilgileri kısmından alan adımızı giriyoruz. Alan adımızı girdikten sonra kullanıcı adı olarak bize isim verecektir bu ismi kullanabilir veya değiştirebilirsiniz. Bu isim cPanel ve Filezilla kullanırken ihtiyacımız olacaktır. Şifre belirledikten sonra diğer kısımlara geçebiliriz.

cpanel alan adı

Bir sonraki adım paket seçimidir. Eğer WHM üzerinden paket oluşturmadıysanız bu kısımda paketler gözükmeyecektir. WHM üzerinden paket oluşturduktan sonra bu işleme devam edebiliriz.

Ayarlarda ise dil ve diğer seçenekler sunulmaktadır. Buradaki dili Türkçeye çevirip geri kalanı standart bırakabilirsiniz.

cpanel paketler

Posta Yönlendirme ve Satıcı Ayarlarını da standart olarak bırakabilirsiniz. Fakat alan adını satıcı hale getirecekseniz “Hesabı bir satıcı hale getir” seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

cpanel mail oluşturma

Son olarak DNS ayarları kaldı bu kısımda varsayılan dnsleri kullanabilir veya alan adınıza tanımlı bir dns var ise onu işaretleyip kullanabiliriz.

dns oluşturma

Bütün ayarlar bitirdikten sonra “Oluştur” butonuna tıklıyoruz. Ortalama 1-2 dakika içerisinde hesap oluşturulacaktır.

cPanel hakkındaki bütün makalelere buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir