DirectAdmin – Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır ?

DirectAdmin Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

DirectAdmin Şifre değiştirme işlemini bu sefer SSH üzerinden değil de. Panel üzerinden gerçekleştireceğiz bunun için hesabınıza erişiminizin olması gerekmektedir. Eğer hesabınıza erişim sağlayamıyorsanız ürünü kiraladığınız firmaya danışabilirsiniz.

Öncelikle şifresini değiştirmek istediğimiz hosting hesabına panel üzerinden bağlantı sağlıyoruz. Eğer bağlantıyı nasıl sağlayacağınızı bilmiyorsanız ip adresinizin sonuna :2222 portları yardımı ile panel sayfasını açabilirsiniz.

directadmin şifre

Giriş yaptığımızın ismine göre sağ üst tarafta “Merhaba, admin” veya başka isimle değişebilir. Bu kısma tıklayarak Ayarlar sekmesini açıyoruz.

directadmin şifre değiştirme

Açılan ayarlar sekmesinden “Parola” seçeneğine tıklıyoruz. Unutmayın bu işlemi aktif kullandığınız hesap üzerinde gerçekleştiriyorsunuz.

directadmin şifre ayarları

“Parolanızı Değiştirin” sekmesi altından Geçerli Directadmin şifrenizi girdikten sonra değiştirmek istediğiniz şifreyi “Yeni parola yazın” kısmına yazabilirsiniz. Hesap güvenliğinizi arttırmak için “Güvenlik Soruları Yönetimi” veya “İki Aşamalı Kimlik Doğrulama” eklentilerini kullanabilirsiniz. Ayarlarınız bittikten sonra “Kaydet” butonuna tıklamanız yeterlidir. Artık yeni şifreniz ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

DirectAdmin panelinizi Türkçe yapmak için bu makaleden yararlanabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir