DirectAdmin – Türkçe Kurulum

DirectAdmin sistemi Türkiye üzerinde diğer panel uygulamalarından daha bütçe dostu olduğundan dolayı tercih edilmektedir. DirectAdmin üzerinden web sitelerinizi yönetebilir ve diğer panellerle yaptığınız neredeyse her şeyi DirectAdmin türkçe üzerinden gerçekleştirebilirsiniz bu konuda ve kolay kullanışlı ara yüzünden dolayı kullanımı son günlerde artmıştır.

Fakat DirectAdmin geliştiricileri Türkçe bir yönetim paneli yayımlamadıklarından dolayı Türkiye’den bir kaç yazılımcı bu ihtiyacı anlamış ve GitHub platformu üzerinden bir Türkçe yama paylaşmışlardır. Bugün sizlere bu yamanın nasıl SSH (PuTTy) üzerinden sunucunuza kurulup kullanacağınızı anlatacağız. DirectAdmin kullanımı için öncelikle bir lisansa ve sunucuya ihtiyacınız vardır. Bu kurulumları gerçekleştirip lisansınızı aktif ettikten sonra aşağıdaki adımları izleyerek panelinizi Türkçeye çevirebilirsiniz.

Öncelikle elimizdeki sunucu bilgilerimiz ile SSH üzerinden bağlantı kuruyoruz. Bağlantı kurduktan sonra

yum -y install git

Komutu ile sunucumuza GitHub kurulumunu uyguluyoruz. Eğer bu kısımda hata alırsanız paket güncelleme işlemi ve yum kurulumunu yapmayı unutmayınız.

GitHub sorunsuz şekilde kurulduktan sonra

git clone https://github.com/kayazeren/directadmin-evolution-skin-turkish.git

Komutu ile GitHub üzerinden Türk uygulama geliştiricilerin yapmış olduğu Türkçe yamayı sunucumuza indiriyoruz.

Dosyaları indirdikten sonra SSH üzerinden indirdiğimiz klasöre bağlanmak için

cd directadmin-evolution-skin-turkish/

Komutunu giriyoruz. Türkçe yama dosyası karşımıza açılacaktır. Fakat DirectAdmin sürekli güncellemeler aldığından dolayı Türkçe yama da bu kısımda sürekli güncellemeler almaktadır en son versiyonu öğrenmek için klasör içeriğini listelememiz gerekmektedir. Bu listelemeyi

ls

Komutu ile uygulayabiliriz. Bizim kurulum yaptığımız esnada en son sürüm versiyonu 1.61.3 olarak gözükmektedir. Eğer sizin kuracağınız versiyon değişik veya yüksek ise ileride belirttiğimiz kodları versiyonunuza göre düzenleyiniz.

1.61.3 versiyonuna bağlanmak için

cd 1.61.3/

Komutunu giriyoruz ve yamayı Zip içerisinden çıkarmak için

unzip lang-tr-1.61.3.zip

Komutunu uyguluyoruz. Bu aşamaya kadar sorun yaşamadıysanız en son olarak aşağıdaki komutlar yardımı ile kurulumu bitireceğiz.

cd lang
mv * /usr/local/directadmin/data/skins/evolution/lang/
cd /usr/local/directadmin/data/skins/evolution/lang/
chown -R diradmin.diradmin *

Kurulumlar gerçekleştirdikten sonra SSH kapatabilirsiniz artık SSH üzerinden işlem yapmayacağız. Bu aşamada DirectAdmin paneline tarayıcı üzerinden giriş sağlayacağız DirectAdmin bilgileriniz ile panele girdikten sonra “Hello, admin” Menüsüne tıklayıp “Skin Options” seçeneğini seçiyoruz.

directadmin türkçe

“Skin Options” kısmına girdikten sonra “Language” kısmına tıklayarak Türkçeyi seçtiğimiz taktirde panelimiz artık Türkçe olarak gözükmeye başlayacaktır.

directadmin türkçe

Hosting Nedir? makalemizi buradan okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. […] DirectAdmin panelinizi Türkçe yapmak için bu makaleden yararlanabilirsiniz. […]

  2. […] DirectAdmin Türkçe Kurulum makalemize buradan ulaşabilirsiniz. […]

  3. […] DirectAdmin paneliniz Türkçe değil ise bu makaleden nasıl Türkçe yapacağınızı öğrenebili… […]

  4. […] DirectAdmin Türkçe yama işlemi için bu makalemizi okuyabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir