DirectAdmin SubDomain Oluşturma

DirectAdmin SubDomain Oluşturma

Web sitelerin mevcut alan adlarının ön takılarının başına bir isim getirilme olayına SubDomain ismi verilmektedir. Bu domain ismi sitenizin daha profesyonel ve sistemsel çalışmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda ek bir filezilla kullanıcı arayıcılığı ile bu alana ulaşabiliriz. Cloudflare veya benzeri bir koruma kuruluşu ile çalışıyorsanız ön alan adı ekinizi bu firmada tanımlamanız gerekecektir aksi taktirde bağlantı sorunları yaşayabilirsiniz.

Directadmin üzerinden subdomain oluşturmak için öncelikle etki alan adımıza erişimine ihtiyacımız vardır. Panele bilgilerimiz ile girdikten sonra “Hesap Yönetimi” sekmesi altından “Alt Etki Alanı Yönetimi” kısmını seçiyoruz.

directadmin alan adı

Alt Etki Alanı ayarları kısmı gelecektir. Bu kısımdan ekli olan alan adlarımızı veya etki alanlarımızı görebiliriz. Yeni bir alt alan adı oluşturmak için “Alt Etki Alanı Ekle” kısmını seçiyoruz.

directadmin subdomain

Karşımıza bir açılır menü gelecektir. Buradan ön eki ne olmasını istiyorsanız onu belirttikten sonra “Alt Etki Alanı Ekle” butonuna tıkladığınızda Subdomain oluşmuş olacaktır.

directadmin alt alan adı

DirectAdmin makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir