THETA Coin Nedir?

THETA Coin Nedir?

Theta Coin nedir, THETA, 2018 Senesinde kurulmuştur. Kurucuları Mitch Liu, Jieyi Long, Steve Chen ve Justin Kan’dır. THETA kripto para birimi blokzincir ağında P2P ağı altyapısı ile çalışmaktadır. THETA kripto para birimi eğlence sektörünü amaçlamaktadır. Ortaya çıkış amaçlarından biri daha düşük komisyonlarla transfer imkanı sunması ve videoların kullanıcılara teslim sorununu çözmektir. Resmi web  sitesi thetatoken.org

theta coin nedir

THETA Madenciliği Nasıl Yapılır?

THETA bir kripto paradan yanı sıra kripto ağını kullanan bir tokendir. Bundan dolayı diğer kripto para birimleri gibi herhangi bir madenciliği veya staking işlemi bulunmamaktadır.

THETA Geleceği Nasıl?

THETA, geçtiğimiz senelerde bazı borsalar üzerinden kaldırılıp işlemlerine son verilmişti. En son 2019 senesinde OKEx borsası THETA token dahi 36 farklı coini satıştan delist etmişti. 2021 senesine geldiğimizde Binance gibi büyük borsalarda THETA alışverişi yapmak mümkün hale gelmiştir. Aynı zamanda THETA eğlence sektöründe video akışı (stream) için tasarlanmış bir kripto token olduğundan dolayı projeye sağlam olarak bakılmaktadır.

P2P Ağı Nedir?

P2P kısaltmasının açılımı Peer to Peer’dir. Bu ağ üzerinde bilgisayarlar birbiri ile bağlantı sağlar ve dosyalarını paylaşırlar. Merkezi sunucularda bilgisayarlar merkezdeki Server’e bağlanması gerekmekteyken P2P ağına bağlı bilgisayarlar birbirleri ile bağlantılıdır. Bu konuda yararı oldukça zararı da olmaktadır. Çünkü ağ üzerinde paylaşılan ve kabul edilen dosyalar virüs içerikli veya kötü niyet barındırabilirler. Bitcoin ve diğer P2P ağ yapısını kullanan kripto paralar bu ağdan yararlanmaktadır. Fakat yapılan her işlemi yani transfer, alış, satış gibi işlemleri ağ üzerindeki bilgisayarlar kayıt ettiğinden dolayı herhangi bir hatayla karşılaşılmamaktadır. Aynı zamanda merkeziyetçi olmadığı için yapılan transferler takip edilmemektedir.

p2p ağı

TOKEN Nedir?

THETA projesi bir tokendir. Diğer kripto para birimlerinden farklı olarak kendi başına bir blokzinciri bulunmamasıdır. Kendine ait blokzincirleri bulunmayan para birimlerine token denmektedir. Diğer kripto paralara bağlı olduklarından dolayı bağlı bulunan kripto para yükselip düştüğü zaman ise tokenin değerleri buna bağlı değişiklik göstermektedir. Genellikle tokenler kullanım alanları oyun içi alışveriş, sertifika gibi şeylerin alışverişinde kullanılmaktadır.

Önemli Uyarı: Bu makale üzerinde bulunan açıklamalar kullanıcılara bilgi vermek amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği yatırım kurumlarından yapınız.

DashCoin hakkında makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 29, 2021

Solana Nedir? SOL Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir