Vesta DNS Ekleme Nasıl Yapılır?

Vesta DNS Ekleme

Vesta panel üzerinde özel DNS’ler oluşturabilirsiniz veya varsayılan nameserverleri düzenleyebilirsiniz. Varsayılan DNS’leri eklediğiniz taktirde alan adı kayıt firmasında kayıt yaparken özel nameserver eklemenize gerek kalmayacaktır. VestaCP üzerinde dns ayarlarınızı kolayca yapılandırabilirsiniz.

Varsayılan DNS’leri değiştirmek için yönetici hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Fakat alan adınıza özel dns eklemek için sadece hosting bilgilerinize erişim yeterlidir.

Varsayılan Ad Sunucuları Düzenleme

Panele yönetici hesabına girdikten sonra Kullanıcı kısmından kendi adımızı buluyoruz. Eğer sistem size aitse bu isim admin olacaktır.

vesta kullanıcıları

Kullanıcılarda gördüğünüz üzere admin kullanıcısının alan adı sunucuları yapılanmadığı için ns1.domain.tld olarak gözükmektedir. Varsayılan ad sunucuları kısmında bunu düzenleyeceğiz. Kullanıcı isminizi bulduktan sonra “Düzenle” butonuna tıklayıp ayarlar ekranını açıyoruz.

vesta varsayılan nameserver değiştirme

Varsayılan alan adı sunucuları kısmına vesta paneli kurarken ki alan adınızın bilgilerini girebilirsiniz. Örneğin: ns1.hostinghocam.com şeklinde eğer birden fazla nameserver kullanmak istiyorsanız “Add One More Name Server” kısmına tıklayarak bu seçenekleri çoğaltabilirsiniz. Bütün ayarlamalar bittikten sonra “Kaydet” butonuna tıklayıp varsayılan nameserverleri değiştirebilirsiniz.

Domain Özel NameServer Ekleme

Domain üzerinden özel nameserver ekleyebilirsiniz. Fakat CloudFlare veya benzeri bir koruma sistemi kullanıyorsanız bu sistem üzerine de DNS’lerinizi eklemelisiniz.

Öncelikle Vesta panel üzerinden değişiklik yapacağımız alan adını buluyoruz.

vesta dns ekleme

Alan adımızı bulduktan sonra yukarıdaki menü yardımı ile “DNS” ayarlarına giriyoruz. Eğer bir dnsyi düzenlemek istiyorsanız (sayı)Kaydı Listele seçeneğinden düzenleyebilirsiniz. Bu makale üzerinden yeni kayıt eklemeyi göstereceğimiz için “Kayıt Ekle” butonuna tıklıyoruz.

vesta nameserver ekleme

DNS Kaydı ekleme kısmında Kayıt kısmına DNS ismimizi giriyoruz. Tür kısmından dns ihtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz. IP veya Değer kısmına ise hostingimizin ip adresini girdikten sonra “Ekle” butonu yardımı ile dns kayıt edebilirsiniz.

Vesta DNS ekleme konusundan sonra cPanel A Kaydı oluşturma makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir