Alan Adı Nedir ?

Alan adı bir web sitesinin verilen internet ortamında verilen ismidir. Bu isimler bir ip adresi ile hosting sunucusuna bağlanmaktadır. Eğer bir domain olmasaydı her web sitesine girmek için IP adresini bilmemiz gerekmekteydi. Web sitelerinin adreslerinin insan aklında daha kolay kalabilmesi için IP adresinden domain ismine geçilmiştir. Örneğin Google.com alan adının IP adresi 142.250.187.174 olarak geçmektedir tarayıcı üzerinden 142.250.187.174 IP adresini girdiğinizde Google bulunduğu sunucu/server ile iletişime geçip sizi web sayfasına aktaracaktır.

alan adı nedir

Alan Adı Zorunlu mudur?

Domain web sitesi yayınlamakta günümüzdeki şartlara göre zorunlu olarak gözükmektedir. Fakat birçok kuruluş sistem içerisindeki web site adreslerini domain yerine ip olarak sağlamaktadır. Fakat profesyonel bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız ve Google veya benzeri tarayıcılarda daha önde olmak için SEO şartlarına uygun bir alan adınız olmak zorundadır.

Hosting Nedir? makalemize buradan göz atabilirsiniz.

Ekim 2, 2022

Özel Sunucu Nedir?

Eylül 26, 2022

Alt Alan Nedir?

YORUMLAR

  1. […] Bu makalemiz üzerinde en ucuz domain satışını yapan firmaları listeleyeceğiz. Listemizde yer alan firmalar makalemizi yayınladığımız sırada indirimlerine devam etmektedirler. Satın almadan önce tekrar kontrol ediniz. Alan adının ne işe yaradığını önceki makalemizden öğrenebilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir