Vesta Panel Alan Adı Ekleme

Vesta Panel Alan Adı Ekleme

Vesta Panel üzerinden ücretsiz ve sınırsız bir şekilde alan adı eklemesi yapılır. VestaCP sistemi diğer hosting sistemlerinden daha basit ve anlaşılır bir şekilde ayarlamaları bize sunar. Vesta panel alan adı ekleme için öncelikle tarayıcı üzerinden bağlantı sağlıyoruz. Bilgileri girip ara yüze ulaştıktan sonra üst taraftaki menü sekmelerinden “Web” seçeneğini seçiyoruz.

Karşımıza gelen pencereden “Alan Adı Ekle” butonu yardımı ile alan adı ekleme kısmına geçiyoruz.

Açılan sekme üzerinden Alan adı kısmına satın almış olduğumuz domain ismini girmemiz gerekiyor. IP kısmında ise panel üzerinden kullandığınız IP’yi seçebilirsiniz.

vesta alan adı ekleme

Sonrasında mause ile aşağıya doğru kaydırarak FTP kısmına geliyoruz. Bu kısım web sitemize dosya veya benzeri yazılımları yüklemek için işe yaramaktadır. Filezilla programının görevi için Filezilla Nedir konumuza buradan ulaşabilirsiniz.

FTP kısmından siteye bağlanmak için istediğimiz kullanıcı adını yazıyoruz. Sonrasında şifremizi giriyoruz. Bu kısımlar bittikten sonra Path kısmı bütün hostinge ulaşmanızı sağlayacaktır. Eğer ek bir hesap kuruyorsanız sadece hangi dosyaların gösterilmesini istiyorsanız o kısmın uzantısını girebilirsiniz.

vesta panel alan adı ekleme

Bütün alanlar bittikten sonra “Ekle” butonu yardımı ile alan adınızı ekleyebilirsiniz. Bu kısımda unutulmaması gereken şeylerden biri ise hosting üzerinden alan adınızı ekledikten sonra domain kiralama firması üzerinden DNS ayarlarınızı yapmanız gerektiğidir. Eğer bu ayarlamaları yaptıysanız 24-48 saat içerisinde siteniz yayınlanmaya başlayacaktır.

YORUMLAR

  1. […] Vesta Panel üzerinde alan adı eklemek için buradan makalemize ulaşabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir