Vesta – Dosya Yöneticisi Aktif Etme

Dosya Yöneticisi Nedir?

Dosya yöneticisi Filezilla veya benzeri bağlantı programları haricinde vesta panel üzerinde dosyaları ve kodları gören bir yazılımdır. Vesta panel ilk kuruluşunda dosya yöneticisi kendiliğinden gelmemektedir. Bundan dolayı SSH üzerinden bu eklentiyi kurmamız gerekmektedir.

Dosya Yöneticisi Zorunlu Bir İhtiyaç mı?

Hayır, zorunlu bir ihtiyaç haricinde yönetmeyi kolaylaştıran bir yazılımdır. Bu yazılım panel üzerinden olduğundan dolayı program indirmeden tarayıcı üzerinden mobil veya masaüstünden ulaşabilirsiniz.

Dosya Yöneticisini Nasıl Kurabilirim?

Öncelikle hosting bilgilerimiz ile SSH üzerinden bağlantı kuruyoruz. Bağlantı kurduktan sonra gelen ekrana

nano -w /usr/local/vesta/conf/vesta.conf

Komutunu giriyoruz eğer sunucunuzda nano kurulumu yok ise ilk önce bu kurulumu yapmanız gerekmektedir. Komutu girdikten sonra vesta.conf dosyası açılacaktır. Bu dosya üzerinde düzenleme yapmamız gerekmektedir. vesta.conf en alt kısmına

FILEMANAGER_KEY='ILOVEREO'

Satırını ekleyip CTRL + X tuşları yardımı ile kayıt ediyoruz.

Vesta.conf dosyası üzerinde değişikliğimizin geçerli olması için servislerimizi yeniden başlatmamız gerekmektedir. Servislerimizi yeniden başlatmak için

service vesta restart

Komutunu yazmamız yeterli olacaktır. Bu işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra artık SSH ile işimiz kalmayacaktır SSH’yi kapatabilirsiniz.

Vesta web panelini açmamız gerekmektedir kuruluma devam etmek için web paneli açtıktan sonra karşımıza gelen ekrandan “Sunucu” butonuna tıklıyoruz. Bu buton bizi sunucu ayarları kısmına yönlendirecektir. Bu kısımdan “Yapılandır” butonuna tıklayıp Vesta Kontrol Paneli Eklentileri sekmesinden Dosya yöneticisi kısmını “Evet” seçeneğine getirip sonrasında “Kayıt” butonuna tıkladığımızda artık Dosya yöneticisi panelimizde aktif olacaktır.

vesta dosya yöneticisi

YORUMLAR

  1. […] Vesta – Dosya Yöneticisi Aktif Etme makalemizi buradan okuyabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir