Vesta – CentOS Üzerine Panel Kurulumu

VestaCP sistemi lisansı ücretsiz bir sistem olduğu için ekonomik olarak tercih edilmektedir. Vesta üzerinden diğer panellerle yapabileceğiniz işlemleri yapabilirsiniz. CSF gibi güvenlik duvarlarını ücretsiz şekilde kurabilirsiniz. Panel sürekli olarak ücretsiz güncellenmektedir. Vesta panel kurulumu CentOS, Linux, Debian işletim sistemleri üzerine kurulabilir ve kullanabilirsiniz. Vesta Panelin tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri de Türkçe yönetim paneli ve kolay kullanım ara yüzüdür. VestaCP üzerinden sayısız alan adı ve hosting paketi barındırabilir veya müşterilere hizmet sağlanabilir.

Bu konuda sizlere CentOS 6.8 işletim sistemi üzerinde Vesta panel kurulumu SSH üzerinden nasıl kuracağınızı anlatacağız.

Öncelikle elimizdeki sunucu bilgileri ile SSH üzerine bağlanıyoruz.

Sonrasında CentOS işletim sistemi üzerinde kurulum sırasında sıkıntı çıkmaması için en son güncellenen paketleri yüklememiz gerekiyor.

yum -y update

Ortalama 15 dakika sürecektir. Sonrasında eksik veya güncellemesi olan kütüphane ve kod satırlarını yükleyecektir.

Sorunsuz bir şekilde yüklendikten sonra “Complete!” şeklinde bir uyarı gelecektir. Bu uyarıyı aldıktan sonra Vesta panelin kütüphanelerine ve kurulumlarına bağlanmak için

curl -O http://vestacp.com/pub/vst-install.sh 

Komutunu giriyoruz. Yükleme sunucu hızınıza bağlı olarak kısa sürecektir. Sonrasında bu Bash scripti çalıştırmak için

bash vst-install.sh

Komutu ile çalıştırıyoruz. Karşımıza kurulumla yüklenecek uygulamaların ve eklentilerin listesi gelecektir ve kuruluma devam etmek istiyor musunuz şeklinde ibare belirecektir evet anlamında “y” tuşuna basıp enter’e basmanız yeterli olacaktır.

Bir sonraki satırda ana siteniz ve ana hostname isteyecektir sitenizin adı şeklinde girip enter’e basıp geçebilirsiniz.

İstenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde girdiğiniz taktirde ortalama kurulum 15 dakika sürecektir. Kurulum sonucunda size admin panel bağlantı adresi ve kullanıcı adı, şifre iletecektir. Bu bilgiler ile panele giriş yapıp düzenlemelerinizi sağlayabilirsiniz.

vesta panel kurulumu

Bu şekilde kurulumunuz bitmiş olacaktır. Vesta panel ve diğer paneller hakkında bilgiler için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayınız.

Vesta – Dosya Yöneticisi Aktif Etme makalemizi buradan okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. […] « Vesta – CentOS Üzerine Panel Kurulumu […]

  2. […] Henüz Vesta Panel kullanmıyorsanız Vesta – CentOS Üzerine Panel Kurulumu makalemizi inceleyebi… […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir