cPanel – MySQL Veritabanı Oluşturma

MySQL Nedir ?

MySQL 1995 yılında piyasaya sürülmüş olan veri tabanı sistemidir. cPanel ve birçok hosting işletim sistemi MySQL kullanmaktadır. Sizlere bu makalede MySQL veritabanı oluşturma işlemini göstereceğiz.

cPanel Üzerinden MySQL Veritabanı Oluşturma

cPanel üzerinden kiraladığımız / sahip olduğumuz web panelimize giriş yapıyoruz. Genellikle site ipsi sonuna 2083 portu ile cPanel web paneline bağlantı yapabilirsiniz.

Panel ara yüzüne geldikten sonra DATABASES sekmesi altında MySQL Databases kısmına giriş sağlıyoruz.

Create New Database kısmından Database (Veri tabanı) ismimizi yazıp. “Create Database” butonuna tıklayarak Veri tabanınızı oluşturabilirsiniz.

Database kısmında veri tabanımızı oluşturduktan sonra sitemizi MySQL bağlamak için veri tabanı kullanıcısına ihtiyacımız vardır. Bu aşamada aynı sayfada bulunan MySQL User kısmına gelip bilgileri doğru şekilde doldurmamız gerekmektedir.

“Add New User” kısmına gelip Username kısmına Veri tabanında kullanacağımız ismi belirtiyoruz. Sonrasında Password kısmından Veri tabanı şifremizi belirliyoruz (Bu kısımda güvenilir olmasından dolayı Password Generator özelliğini kullanabilirsiniz). Bütün ayarlarımızı doğru şekilde yaptıktan sonra Create User butonu yardımı ile Veri tabanı ismimizi oluşturuyoruz.

Veri tabanımızı oluşturduğumuza göre şimdi bu iki farklı işlemi birbiri ile bağlantılı hale getirmemiz gerekmektedir. Add User To Database kısmından kullanacağımız User ve Database’yi belirttikten sonra “Add” butonuna tıklıyoruz. Bizi yeni sayfaya yönlendirecektir bu sayfadan veri tabanı üzerindeki izin verilen ayarları seçeceğiz.

Eğer veri tabanı size özelse ve siteniz için kullanacaksanız ALL PRIVILEGES özelliğini seçip bütün işlemleri aktif edebilirsiniz.

Bütün ayarlamalar bittikten sonra “Make Changes” butonuna tıklayarak veri tabanını oluşturabilirsiniz. PhpMyAdmin üzerinden geri kalan SQL ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda PhpMyAdmin Nedir? makalemizi okuyabilirsiniz

Eylül 11, 2022

C Panel Nedir?

YORUMLAR

  1. […] « cPanel – MySQL Veritabanı Oluşturma […]

  2. […] Diğer birçok hosting paneli gibi Vesta Panelinde kendine ait veritabanı sihirbazı bulunmaktadır. PHP ve diğer kodlamalı web siteleri kullanmak istediğiniz taktirde illaki aynı sunucuda veritabanı ihtiyaç duyarsınız. Bu makale üzerinde vesta veritabanı oluşturma ve PhpMyAdmine nasıl bağlanır konularını işleyeceğiz. cPanel üzerinden veritabanı konumuza buradan ulaşabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir