Alan Adı Transferi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Alan Adı Transferi Nedir?

Aktif alan adı barınan bir firmadan diğer firmaya alan adınızın transfer edilmesidir. Bu süreçte aynı firmada barınan müşterilerde firmanın izni ile birbirlerinin hesaplarına alan adı transfer edebilmektedirler. Alan adı transferi genellikle yenileme ücreti yüksek meblağa ulaştığından dolayı daha uygun bir firmaya transfer söz konusu olmaktadır. Transfer için öncelikle alan adı kayıt firmasından transfer kilidini kaldırıp sonrasında EEP kodu talep edilip diğer firmaya aktarılması ile yaşanır.

alan adı transferi

Domain Transferi Süresi?

Alan adı transferleri en geç 7 gün içerisinde diğer firmalara aktarılmaktadır. Fakat olabilecek aksilikler alan adınızın süresi dolmadan 15 gün önce bu işlemi gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır. Aynı zamanda alan adı tescil ettirdiğinizden itibaren 60 gün sonra bu işlemi yapabilirsiniz.

Domain Transferi İçin Para Öder miyim?

Evet, belirli bir meblağ ödemeniz gerekmektedir bu konuda bazı firmalar kampanya yapmaları söz konusudur. Bu kampanyaları takip ettiğiniz taktirde daha ekonomik şekilde transfer ve alan adı süre yenilemesi yapabilirsiniz.

Eylül 28, 2022

Ping Nedir?

Ekim 2, 2021

Backlink Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir