Plesk Site Oluşturma

Plesk Site Oluşturma, Sunucumuza plesk panel kurduktan ve ayarlamalarımız bittikten sonra web sitelerimizi yayına geçirmemiz gerekmektedir. Bu konuda plesk panel üzerinde nasıl site oluşturacağımızı anlatacağız.

Plesk bilgilerimiz ile panelimize giriş yapıyoruz. Henüz müşteriler ve satıcılar eklenmediği için direk Administrator olarak giriş yapabilirsiniz.

plesk site oluşturma

Sağ taraftaki menüde bulunan “Alan adları” butonuna tıklayarak mevcut alan adlarımıza gidiyoruz.

plesk alan adları

Alan adları ekranında eklediğimiz sitelerimiz veya paneli ilk kurduğumuzda deneme için kurulan default site gözükecektir. Bu ekran geldiğinde “Alan Adı Ekleyin” butonuna tıklıyoruz.

plesk site kategorisi

Alan adı ekle kısmını seçtiğimizde cPanel ve diğer panellerden farklı olarak kuracağımız web sitesini hangi kategoride kullanacağımız seçmemiz gerekiyor. Bu uygulama şundan önemlidir ki kullanacağınız uygulamalar otomatik olarak siteye entegre olacaktır. Buradan kendi dosyalarımızı yükleyeceğimiz için “Boş internet sitesi” seçip bir sonraki ekrana geçiyoruz.

Karşımıza gelen ekrandan “Kayıtlı alan adı” veya “Geçici alan adı” seçerek web sitemizi kurabiliriz.

Kayıtlı alan adını seçtiğimiz zaman elimizde bir alan adı olması gerekmektedir. Henüz satın aldığınız bir alan adı yok ise bu makalemizden ucuza alan adı satın alabilirsiniz. Kayıtlı alan adı kısmına sitemizin ismini yazdıktan sonra “Web alanı” kısmında Yeni bir abonelik oluşturabilir veya kayıtlı bir müşteri var ise onun alanına kayıt edebilirsiniz. Aşağıdaki kısımlardan FTP ayarlarını yaptıktan sonra “Alan Adı Ekleyin” butonuna tıkladığınızda web siteniz oluşacaktır.

Geçici Alan adını seçtiğiniz zaman ise kurduğunuz sunucuda bir nevi subdomain mantığı ile geçici bir alan adı tarafınıza atılacaktır. Bunu da aynı şekilde bilgileri doldurduktan sonra “Alan Adı Ekleyin” kısmından Plesk site oluşturma.

Temmuz 26, 2022

Plesk Panel FTP Sorunu

Haziran 20, 2022

Ücretsiz Plesk Lisans

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir